Bécsben ingyen tesztelik a Horvátországból visszatérőket

  Bécs Városa augusztus 21-ig ingyenes koronavírus-tesztet biztosít mindazoknak, akik
  augusztus 7 és 16 között tértek vissza Horvátországból. A tesztelést a tünetmentes utazók is
  igénybe vehetik, személyesen, vagy a kijelölt autós tesztelőállomásokon - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

  Forrás: Christian Houdek/PIDfoto@christianhoudek.at

  Minden hazaérkező bejelentheti igényét a tesztre a 1450-es telefonszámon, ezután egy tesztelő csapat száll ki az otthonához, ahol elvégzik a vizsgálatot. A tünetmentes bécsiek számára további lehetőséget kínál az Ernst-Happel Stadionnál található áthajtásos, autós tesztelőállomás, illetve a koronavírus-teszt ugyanitt gyalogosan is igénybevehető.

  Az állomás minden nap reggel 6 és este 9 között tart nyitva, és naponta maximum 500 tesztet végeznek el. A regisztráció helyben történik, csupán egy igazolvány szükséges hozzá.

  Újdonság, hogy az Ernst-Happel Stadionnál használják először a bécsi fejlesztésű, úgynevezett gargalizáló tesztet, melynek során egy speciális folyadékkal kell gargalizálni, majd ezt a folyadékot egy kémcsőbe visszatölteni, ezt vizsgálják meg később a laboratóriumban.

  Forrás: Christian Houdek/PIDfoto@christianhoudek.at

  Ezt a módszert ősszel az iskolákban és óvodákban is alkalmazzák majd. A tesztelést a Munkavállalók Szamaritánus Szövetsége végzi, az ehhez szükséges konténereket a Tűzoltóság építette fel, a szervezési munkákat pedig a Bécsi Mentők munkacsoportja látja el.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!