Valós idejű, interaktív térkép mutatja, hogyan terjed a koronavírus

  A Johns Hopkins Egyetem kutatói valós idejű térképet hoztak létre, melyen követhető a koronavírus előfordulása. A térképhez különböző szervezetek adatait használták az Egészségügyi Világszervezettől kezdve, a Kínai Népköztársaság Nemzeti Egészségügyi Bizottságán át egészségügyi szakemberek közösségi oldaláig - adja hírül a Travel and Leisure.

  Forrás: gisanddata.maps.arcgis.com

  A térképen jelenleg majdnem 350 000 megerősített eset látható, ebből több mint 15 000 esetben járt halálos kimenetellel a vírus, míg több mint 100 000 ember felgyógyult.

  Jelenleg már a legtöbb országban megjelent a vírus, sok ország lezárta határait és különböző, szigorú intézkedéseket hozott a járvány megfékezésére.

  A légitársaságok felfüggesztették járataik nagy részét, és az embereknek nemhogy az utazást, de még az otthonuk elhagyását sem javasolják a hatóságok.

  A megbetegedés elleni védekezéshez nagyon fontos a higiéniai szabályok fokozott betartása: az emberek közötti fizikai távolságtartás, a maszk viselése és a gyakori és alapos kézmosás.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!