Az MTA felhívást intéz a lakossághoz

Sikerült elérni a hazai lakosság 60%-os átoltottságát, ez az arány azonban nem elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a további nagyszámú megbetegedéseket és halálozásokat, a helyzetet ráadásul az ugyancsak most jelentkező influenzajárvány is tovább súlyosbíthatja - olvasható az MTA közleményében. Mint írják, az egészségügyi ellátórendszer minden jelentkezőnek biztosítja az oltásokat, de az oltási akciókkal sem sikerül érdemi javulást elérni a beoltottak arányában.

Forrás: fernando zhiminaicela / Pixabay

"Felelős állampolgári magatartás hiányában hiábavaló minden intézkedés, erőfeszítés, pénzráfordítás" - olvasható az MTA Elnökségének felhívásában, melyben arra is buzdítanak minket, hogy zárt térben, rendezvényeken, tömegközlekedési eszközökön viseljük az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszkot, és amikor csak lehetséges, tartsunk megfelelő távolságot másoktól, valamint gyakran fertőtlenítsük a kezünket.

Felhívják a figyelmet arra, hogy közösen érhetjük el, hogy senki ne adjon hitelt az olyan téves, felelőtlen és veszélyes állításoknak, miszerint a delta-variáns ellen nem véd az oltás és az orrot és szájat eltakaró maszk, és azt javasolják, hogy aki teheti, lépjen fel saját környezetében a hamis és áltudományos nézetek ellen. Mint hangsúlyozzák, életet ment az, aki az óvintézkedéseket betartja, és ennek szükségességéről környezetét is tájékoztatja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek