130 év után látták ismét a ritka vendéget a Central Parkban

Szerdán egy hóbagoly bukkant fel a Central Parkban, és nem is kellett sok, hogy a helyszín megteljen a ritka madárra kíváncsi nézelődőkkel. A baglyot az egyik sportpálya közepén figyelték meg, ami nem is meglepő, mivel a hóbaglyok a lapos, homokos területeket szeretik, innen tudnak ugyanis a legjobban zsákmányra lesni - derül ki a matadornetwork.com és a nytimes.com cikkéből.

Hóbagoly - illusztrációForrás: Bert de Tilly/commons.wikimedia.org

A Manhattani Madárriadó (Manhattan Bird Alert) Twitter-oldalán is közzétette a hírt, miszert a bagoly a Central Park északi részének egyik sportpályáján található új barátja, egy varjú társaságában.

Mint David Barrett, madarász, a Twitter-fiókot vezetője elmondta, talán Brooklynban vagy Queensben telepszik majd le, de az is lehet, hogy még tovább megy kelet felé, egészen Long Islandig. A hóbaglyok a nyarat az Északi-sarkvidéken töltik, és ott is költenek, majd a tél folyamán dél felé repülnek New England, New York és a középnyugat északi területeinek irányába. A látvány azért figyelemre méltó, mert a Central Parkban legalább 30 éve nem észleltek havas baglyokat, és tekintettel a manapság viszonylag kevés tennivalóra, valószínűleg ez volt a New York-iak egész télének fénypontja.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek