Ismét erdei fülesbaglyokat számolhat az egész ország

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) január 29. és február 1. között tartja a baglyok idei szinkronszámlálását, amelyhez a lakosság segítségét kérik. Hazánk erdei fülesbaglyainak megszámlálását minden évben megismétlik, és telelőhelyük idei felmérésén most is bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett óvodák, általános- és középiskolák részvételére is számít.

Erdei fülesbagolyForrás: Ivo Houška/pixabay.com

A telelő baglyokat azonban nem csak ilyenkor lehet számolni! A bagolycsapatokról egész télen várják az adatokat, melyeket akár utólag, a tavasz folyamán is érdemes beküldeni, mert ezek is bekerülnek az éves öszesítésbe – hívja fel a figyelmet weboldalán az egyesület, miközben hozzáteszi, hogy a "Hogyan és hova jelentsem az adatokat?" fejezetben érdemes utánaolvasni az évközi adatbeküldésnek.

A múlt hétvégén megtartották a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását is, vagyis az Országos Sasszinkront. A sasleltár összesített eredményeit – ahogyan majd a baglyokét is – a napokban közli weboldalán az egyesület. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek