Ismét erdei fülesbaglyokat számolhat az egész ország

  A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) január 29. és február 1. között tartja a baglyok idei szinkronszámlálását, amelyhez a lakosság segítségét kérik. Hazánk erdei fülesbaglyainak megszámlálását minden évben megismétlik, és telelőhelyük idei felmérésén most is bárki részt vehet. Az egyesület az egyéni megfigyelők, családok, baráti társaságok mellett óvodák, általános- és középiskolák részvételére is számít.

  Erdei fülesbagolyForrás: Ivo Houška/pixabay.com

  A telelő baglyokat azonban nem csak ilyenkor lehet számolni! A bagolycsapatokról egész télen várják az adatokat, melyeket akár utólag, a tavasz folyamán is érdemes beküldeni, mert ezek is bekerülnek az éves öszesítésbe – hívja fel a figyelmet weboldalán az egyesület, miközben hozzáteszi, hogy a "Hogyan és hova jelentsem az adatokat?" fejezetben érdemes utánaolvasni az évközi adatbeküldésnek.

  A múlt hétvégén megtartották a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását is, vagyis az Országos Sasszinkront. A sasleltár összesített eredményeit – ahogyan majd a baglyokét is – a napokban közli weboldalán az egyesület. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek