Visszaengedték a vadonba a Rockefeller Center karácsonyfájában megbúvó apró baglyot

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy egy apró baglyot találtak a New York-i Rockefeller Center karácsonyfájának ágai között. Szinte kész csoda volt, hogy a fa szállítása közben nem sérült meg. A madarat Ravensbeard Wildlife Center munkatársai vették kezelésbe, majd miután megerősödött, a Rockefellernek vagy becenevén Rockynak elnevezett apró baglyot tegnap visszaengedték a természetbe – írja a Daily Mail. 

Jó dolga volt Rockynak a vadközpontban, így miután az állatorvosok alaposan felerősítették, szabadon távozhatottForrás: Ravensbeard Wildlife Center/Facebook

Rockefellert még november 14-én találták meg, amikor a karácsonyfát felállították Manhattanben. Úgy gondolják, hogy az apró állat egy veszélyes, háromnapos utat tett meg, miközben a fát Oneontából New Yorkba szállították. A megmentett baglyot az állatorvosok egerekkel táplálták, majd idővel megbizonyosodtak arról, hogy alkalmas a szabadon bocsátásra. Amikor elengedték, Rockefeller eleinte bizonytalan volt, Ellen Kalish, a vadközpont igazgatójának kezén ült egy kicsit, de miután körülnézett, rájött, hogy szabad, és elszállt a környező erdőbe.

"Rocky erős kis madár, boldogok vagyunk, hogy láttuk visszaszállni otthonába, a természetbe. Biztosak vagyunk abban, hogy déli vándorútja alatt érezni fogja a szeretetünket és támogatásunkat" – írták a felvételhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek