Meglettek a Miskolcon elszökött kenguruk, de nem teljes az öröm

Szeptember 10-én adtunk hírt arról, hogy aznap hajnalban két Bennett-kenguru kiszökött a Miskolci Állatkert és Kultúrpark kifutójából. Egy ország aggódott az erszényes szökevényekért, és sokan igyekeztek rájuk találni. Elég hosszúra nyúlt a kenguruk kalandja, de végül a lakossági bejelentéseknek köszönhetően mindkét Bennett-kengurut sikerült befognia az Állatkert munkatársainak. Ugyanakkor az egyikük sajnos nem úszta meg a nagy kalandot élve.

A Bennett-kenguruk a látogatók kedvencei közé tartoznak, így sokan aggódtak értükForrás: miskolczoo.hu

Szeptember 15-én a Herman Ottó Emlékpark (régi gombavizsgáló) közelében befogták a nagyobb kengurut, de mire az állatkertbe értek vele, elpusztult. Ő már a befogás előtt is rossz állapotban volt, vélhetően az elmúlt napok okozta stressz és kimerültség valamint a megfelelő táplálék és ivóvíz hiánya miatt.

Tegnap pedig előkerült a kisebb Bennett-kenguru is. Kirándulók vették észre az állatkert mellett vezető turista úton. A bejelentés után perceken belül a helyszínre értek az Állatkert munkatársai, akik gyorsan befogták az állatot. A kis kenguru jól van, de jelenleg megfigyelés alatt áll. Amint kiheveri a kalandot, újra csatlakozhat társaihoz – tudtuk meg a Miskolci Állatkert és Kultúrpark weboldaláról. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek