A kompok helyett rózsaszín delfinek vették birtokba a hongkongi vizeket

  Hongkong és Makaó között még márciusban állt le a nagy sebességű kompok közlekedése, aminek a keleti púposdelfinek örülhettek a legjobban, mert számuk azóta mintegy 30 százalékkal nőtt a korábban hajók uralta vizeken - adja hírül matadornetwork.com.

  Egy kínai fehér delfin (Sousa chinensis chinensis), melyet rózsaszín delfinnek is neveznekForrás: takoradee/wikimedia.commons.org

  A veszélyeztetett fajba tartozó vízi emlősöket rózsaszín delfineknek is nevezik különleges árnyalatuk miatt. Mint Dr. Lindsay Porter, a St. Andrews-i Egyetem kutatója elmondta, aki 1993 óta vizsgálja ezeket a delfineket, még soha nem látott ehhez hasonló, drámai változást.

  Porter és csapata egy jacht fedélzetére költöztek, hogy tanulmányozzák a delfinpopulációt. A forgalom hiányát kihasználva mikrofonokat eresztettek le, és drónok segítségével figyelték a delfineket.

  Azt látták, hogy a delfinek nem meglepő módon sokkal felszabadultabban vették birtokba a területet, több időt töltenek a felszínen ugrándozva, játszva.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!