Miskolcon meglépett két Bennett-kenguru az állatkertből

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark közleménye szerint ma hajnalban, azaz szeptember 10-én két Bennett-kenguru kiszökött a kifutójából. Az Ausztráliából származó békés és alapvetően félénk állatok az emberre semmifajta veszélyt nem jelentenek.Lakossági bejelentések alapján az egyik kenguru már elhagyta az állatkert területét, és a közeli erdős ligetes részen fedezi fel a természetet. Eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli.

A Miskolci Állatkertben a Bennett-kenguruk együtt élnek az emukkal az Ausztrál-kifutóbanForrás: miskolczoo.hu

Az állatkert arra kér mindenkit, hogy amennyiben látják a 60-70 cm magas, szürkés színű, közepes, ülő kutyára hasonlító állatot, akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék hatóságokat vagy az állatkertet.

A Bennett-kenguru békés jószág, támadni nem fog, viszont ha meg akarják fogni, akkor védekezni fog, és akár önmagában is kárt tehet menekülés közben.

Kérik a Csanyik környékén kirándulókat, hogy a kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Felhívják az autósok figyelmét is, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az állatkert dolgozói bíznak benne, hogy a kis szökevények hamarosan visszakerülnek az állatkertbe. Bejelentést tehetnek az állatkert alábbi telefonszámainak egyikén +36 30 510 7093; +36 30 339 6544 (Főápoló) vagy az állatkert központi számán + 36 46 332 121 – olvasható a miskolczoo.hu weboldalán. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek