Lebukott a legcukibb telefontolvaj mert véletlenül szelfiket készített magáról

Egy malajziai férfi azt mesélte, hogy majmokról talált szelfiket és videókat az eltűnt telefonján egy nappal azután, hogy rálelt a háza mögötti dzsungelben. A felvételeken – amik a közösségi médiában is láthatók – úgy tűnik, hogy a makákó megpróbálja megenni a telefont. A telefon tulajdonosa, Zackrydz Rodzi szerint az állat alvás közben lophatták el tőle a készüléket.

A makákónak köszönhetően különleges fotók készültek a dzsungelben - illusztrációForrás: Alexa Fotos/Pixabay

A 20 éves Zackrydz elmondta, hogy amikor szombat reggel 11 óra körül felébredt, észrevette, hogy eltűnt az okostelefonja. "Nyoma sem volt rablásnak. Az egyetlen dolog az volt a fejemben, hogy ez valamiféle varázslat" – mondta az utolsó éves informatikus hallgató Batu Pahatból. A néhány órával később megosztott videóban megjelent egy majom, aki megpróbálja megenni a telefont. A főemlős látható a felvételen fényes zöld levelekkel és a visítozó madarakkal a háttéren. A makákóról, fákról és más lombozatról fényképsorozat is készült a telefonnal. Nézzék csak!

Zackrydz elmondta, hogy vasárnap délutánig nem találta a telefonját, viszont az édesapja észrevett a házuk előtt egy majmot. Amikor újból felhívta a telefonját, hallotta, hogy a dzsungel felől cseng néhány lépéssel a hátsó kert mögött, majd felfedezte a sáros telefont egy pálmafa alatt.

A nagybátyja viccelődött, hogy talán van egy fénykép a tolvajról a telefonjában, ezért miután megtisztította, megnyitotta a képgalériát, és felfedezte, hogy tele van majomfotókkal.

Ellentétben a világ egyes részeivel – ahol majmok élnek a városban vagy azok közelében – náluk nem keringenek olyan történetek, amikor majmok elloptak volna valamit a házból, mesélte a diák. Gyanítja, hogy a majom a bátyja nyitott hálószobájának ablakán keresztül juthatott be.

Nem ez volt az első alkalom, amikor majomszelfik kerültek be a hírekbe. 2017-ben egy brit fotós kétéves jogi harcot folytatott egy állatvédő csoport ellen egy makákó által készített kép miatt.

2011-ben Naruto, egy makákó majom az indonéz dzsungelben elvette a David Slater tulajdonában lévő kamerát és egy sor szelfit készített vele. Slater úr azzal érvelt, hogy a széles körben megosztott kép szerzői jogainak ő a tulajdonosa, de a Peta állatvédelmi jótékonysági szervezet szerint az állatnak kellett volna megkapnia a jogokat, mivel ő nyomta meg a fényképező gombját. Az amerikai bíróság úgy döntött, hogy a majmot nem lehet szerzői jogi védelemmel felruházni, és elutasította a Peta kérését, de Slater úr beleegyezett abba, hogy a képből származó jövedelem 25 százalékát a Narutot és más indonéziai makákókat védő jótékonysági szervezeteknek ajánlja fel – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek