Egy férfi igazi kígyót viselt arcmaszkként egy angliai buszon

Egy buszon az utasok döbbenten vették észre, hogy egy férfi kígyót tart magánál, méghozzá arcmaszkként használva az állatot. A férfi az Egyesült Királyságban a Swintonból Manchesterbe tartó buszon ült hétfőn, és a nyakán illetve a száján "viselte" a kígyót. Az egyik utas elmondta, hogy először azt gondolta, hogy a férfi egy vicces maszkot visel, de aztán látta, ahogy a hüllő végigsiklik a gazdája kezén – írja az Evening Standard.

Hozzátette, hogy az esetet igazán viccesnek találta, és úgy tűnt, hogy a többi utas egyikét sem zavarta a kígyó, és senkit nem botránkoztatott meg. A képeken az látszik, hogy a férfi nem viselt maszkot a kígyó alatt. Az arcmaszk használata a tömegközlekedési eszközökön az Egyesült Királyságban június 15. óta kötelező, kivéve azoknak, akik életkoruk, egészségi állapotuk vagy fogyatékosságuk miatt mentesülnek a viselés alól.

Biztos, hogy sokan szívesebben látják a pitonokat a terráriumukban mint egy buszon - illusztrációForrás: Gretta Blankenship/Pixabay

A Transport for Greater Manchester közlekedési vállalat szóvivője elmondta: „A kormány útmutatásai egyértelműen jelzik, hogy nem kell orvosi maszkot viselni, így az utasok elkészíthetik maguknak vagy viselhetnek például sálat, kendőt. Ugyanakkor nem hisszük, hogy ez kiterjed a kígyóbőr használatára,  különösen akkor, ha az a kígyón van" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek