Majmokkal szüreteltetik a kókuszdiót egyes farmokon

  A Peta állatvédő szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy nyolc thaiföldi farmon is munkára fogott majmokat talált. Mint mondták, az állatokat elviszik eredeti élőhelyükről, és kiképezik őket arra, hogy naponta akár 1000 kókuszdiót is leszedjenek, melyeket aztán a cégek exportálnak. Összehasonlításképp: a becslések szerint egy ember körülbeli napi 80 kókuszdiót képes leszedeni. A szervezet szerint a makákókat kókusszedő gépekként kezelték és nyomorúságos körülmények között tartották, kínozták - derül ki a bbc.com cikkéből.

  Oroszlánmakákó az egyik thaiföldi "majomiskolában" - illusztrációForrás: Amax1/commons.wikimedia.org

  A történésekre válaszul több szueprmarket, a Waitrose, az Ocado, a Co-op és a Boots is megígérte, hogy nem árulja többet az érintett termékeket, a Morrisons pedig azt mondta, hogy már eltávolította a polcokról az ominózus élelmiszereket. A Sainsbury és az Asda kivizsgálja az ügyet, utóbbi addig szintén levett a polcairól bizonyos termékeket, a Tesco pedig közölte, hogy nem is árulta ezeket az árukat.

  A Peta különböző "majomiskolákat" is talált, ahol az állatokat a gyümölcsszedés mellett kerékpározni és kosárlabdázni is tanították, hogy így szórakoztassák a turistákat. A majmok többségét még kölyökként, illegálisan fogták be, az állatok az extrém stressz tipikus tüneteit mutatják. Gumiabroncsokhoz láncolva tartják őket, vagy olyan ketrecekben, ahol még megfordulni sem tudnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!