Mióta nincsenek turisták, jobban emésztenek Nara kedvenc állatai

Japán nyugati részén, a történelmileg és természetileg is kiemelt Nara városában van egy park, a Vakakusza-hegy lábánál, ahol megannyi szikaszarvas bóklászik szabadon. Az egyedülálló parkról már több esetben is irtunk itt az oldalon. Általában arról, hogy milyen jó itt a turistáknak fotózni és sétálni.

"Köszi, de egyelőre nem kérek több szarvaskekszet" - mondta a park egyik szóvivőjeForrás: Erin Song / Unsplash

A mostani hír azonban arról szól, hogy a turisták hiányában milyen jó a szarvasoknak, ugyanis a túletetés hiányában helyre állt az egészségük és az emésztésük - olvasható az MTI-n. A japán híradások szerint a közparkba érkező diák- és turistacsoportok előszeretettel etetik az állatokat a helyben vásárolható "szarvaskeksszel". De a túl sok rizses csemegétől az állatok a nap végére nagyon szomjasak lesznek. Egyes szarvasok pedig annyira sokat isznak egy zsúfolt nap után, hogy komoly hasmenésük is kialakulhat.

Mivel azonban a járvány miatt a látogatók száma megcsappant, a szarvasok pedig csak a nekik megfelelő normális ételt kapják és semmi nassolnivalót, ezért végre újra normális a bélműködésük. A Nara Parkban egyébként több mint ezer szikaszarvas bóklászik, melyeket élő nemzeti természeti kincsként tartanak számon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek