Videó: Apró puma hármasikrek most a Nyíregyházi Állatpark legújabb sztárjai

Két hete számoltunk be arról, hogy a Nyíregyházi Állatpartkban átadták a Jégvilág nevű látványosságot, mely Európában egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó, speciális üvegtáblákkal borított épület, ahol Magyarországon még nem látott ritka sarki állatfajokat i slehet látni. Most pedig újabb szenzáció miatt gyűltek össze a park látogatói: a négy héttel ezelőtt született puma hármasikrek csütörtökön estek át életük első általános orvosi vizsgálatán.

Egy hónapja látták meg a napvilágotForrás: Állarpark / Forrás: Nyíregyházi Állatpark/szon.hu

A három kölyök hősiesen tűrte a vizságlatot. Mint kiderült, mind a hárman hímek, s ahogy a Nyíregyházi Állatpark vezető állatorvosa, dr. Biácsi Alexandra elmondta, a súlyuk megfelel az életkoruknak és az ivaruknak is – a nőstények ennyi idősen kisebb súlyúak.

Jól fejlettek, az anyjuk megfelelően gondozza és táplálja őket. A szemük színe egyelőre sötétkék, de ez még változhat" – tette hozzá az állatorvos. 

 A kölyköket az anyjuk egyedül neveli, s egyelőre csak anyatejjel táplálkoznak, de hamarosan a húsból álló táplálék fogyasztását is elkezdik – írja a szon.hu.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek