Puma támadt rá egy 9 éves kislányra táborozás közben

Egy puma támadta meg azt a kilencéves kislányt, aki Washington állam északkeleti részén bujócskázott az erdőben a barátaival – olvasható a The Guardian oldalán.

A 9 éves Lily A Kryzhanivskyy és két másik gyerek az erdőben játszott egy táborban, Fruitland kisváros közelében. Lily bujócskázás közben kiugrott egy bokorból, hogy meglepje barátait, amikor egy puma hirtelen megtámadta – közölte a washingtoni hal- és vadon élő állatokkal foglalkozó osztály.

A puma hirtelen támadt a 9 éves kislányra és súlyos sebeket ejtett rajta.

A kép illusztráció.
Forrás: 3031830/Pixabay

A kislány szembeszállt a vadállattal, amíg a barátai elmenekültek, hogy segítséget hívjanak. A táborban dolgozó felnőttek azonnal mentőt hívtak, akik a helyszínre siettek, és a súlyosan sérült gyereket légimentővel szállították kórházba. A kislányt a felsőtestén és a fején érte több sérülés, a kórházban megoperálták. Közben a fiatal hím pumát is megtalálták és megölték. Lilyt hétfőn engedték ki az intenzív osztályról, de továbbra is a kórházban tartják megfigyelés alatt. 

„Rendkívül hálásak vagyunk ennek a kislánynak az ellenálló képességéért, és lenyűgözött minket, hogy mekkora erővel bírt a vadállattal szemben" – mondta Mike Sprecher kapitány, a hal- és vadrendőrségtől. A vizsgált tesztek kimutatták, hogy a puma nem volt veszett – közölte a hivatal. A pumatámadások nagyon ritkák. Az elmúlt 100 évben mindössze két végzetes támadás történt Washington államban, 1924-ben és 2018-ban – közölte a hírügynökség.

Ha valaki pumával találkozik, hangosan rá kell kiabálni, és nem szabad elfutniForrás: Pixabay/amon1500

A hegyi oroszlán, más néven puma, a jaguár után a második legnagyobb macska Amerikában. Titokzatosak és nagyrészt magányos természetűek, nappal ritkán látni őket. A lesben álló ragadozó szarvast és kisebb állatokat eszik. Míg a hegyi oroszlánok általában elkerülik az embereket, az utóbbi időben Észak-Amerikában egyre többen lépnek be emberek az élőhelyükre. Felhívták a figyelmet, hogy ha valaki pumával találkozik, úgy tud védekezni, ha rákiabál, megpróbál nagyobbnak tűnni az állatnál. Ha támad a puma, minél erősebben kell visszaütni, és meg kell próbálni talpon maradni. Ne fordítsunk hátat az állatnak és ne vegyük le róla a szemünket, ne rohanjunk el – tanácsolta a szóvivő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek