Puma támadt egy jakuzziban ülő házaspárra

A vadon élő állatokkal foglalkozó tisztviselők közölték, hogy egy puma után kutatnak, aki megtámadt egy férfit, miközben feleségével pezsgőfürdőzött egy bérelt ház kertjében Coloradoban – adta hírül az AP News. 

A férfi elmondta a rendőröknek, hogy ő és a felesége az általuk bérelt házhoz tartozó kültéri jakuzziban ültek, amikor este 8 óra körül azt érezte, hogy hátulról valami megragadta a fejét. Mindketten nagyon megijedtek, a férfi ráordított a pumára, majd vízzel kezdte fröcskölni, miközben felesége zseblámpával világított az állatra. Ezután a puma felszaladt a domboldara, és továbbra is megfigyelte a házaspárt.

A puma hátulról támadt a jakuzziban ülő házaspárra A kép illusztrációForrás: Shutterstock/Melaniwright

A férfi és felesége visszajutottak a házba, ahol ellátták a férfi sebeit, és felhívták az ingatlan tulajdonosát, aki egyébként a Colorado Parks and Wildlife csapatában dolgozik. A puma a férfi feje tetején és a jobb fülénél összesen négy sebet ejtett, de nem részesült komolyabb orvosi ellátásban.

Az hatóságok még keresik az állatot, de a fagyott talaj miatt nem találtak lábnyomokat. "A pár helyesen cselekedett, amikor zajt csaptak és megvilágították a pumát."– mondta Sean Shepherd, a salidai vadvilág menedzsere.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek