Péntek éjszaka kinyitják kapuikat az állatkertek, hogy elkápráztassák látogatóikat

Augusztus utolsó péntekén országszerte izgalmas, látványos esti programokkal várják a látogatókat az Állatkertek Éjszakáján. Hogy miért más ez, mint egy szokványos állatkerti látogatás? Mert éjjel minden ilyen park más, még izgalmasabb arcát mutatja: fáklyákkal és lámpásokkal megvilágított utak, világító szempárok, sejtelmes hangok töltik be a teret. Mutatjuk, mit ígér néhány nagyobb állatkert erre az estére.

 

Fővárosi Állat- és Növénykert

Az idén 155 éves intézményben péntek este többek között lesz elefánttréning és mókás fókaest, denevérek tánca program, bátorságpróba, szelfidoboz, és akusztikus koncertet ad a Kaukázus zenekar. A Varázshegy programjait az Állati hálószobatitkok című előadás színesíti, melyet inkább felnőtt látogatók figyelmébe ajánlanak.

Csodálatos kivilágítást kap ilyenkor az éjjeli állatkertForrás: zoobudapest.com

Időpont: augusztus 27. péntek, 9 és 24 óra között.
Jegyárak: felnőtteknek 5500 forint, gyerekeknek (2-14 éves korig) 3500 forint. A belépők ide kattintva előre is megválthatók. További információk az esemény Facebook-oldalán olvashatók. 

Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

Az idei évben Afrika sokszínű élővilágába és kultúrájába pillanthatnak be a kontinens fajaiban kiemelkedően gazdag intézményben. Az egész estés Állatok akcióban program keretében többek között végigkövethetik a nílusi vízilovak esti fogmosó rutinját, megcsodálhatják az immár háromtagú marabucsapat látványetetését, kileshetik portyájuk közben az újdonsült ázsiai oroszlánpárt, találkozhatnak Zaharával, az egyéves recés zsiráflánnyal, és megismerhetik Cody, a kézből nevelt Bennett-kenguru történetét a róla szóló kisfilm premiervetítésén.

Tátsd ki a szádat szép nagyra!Forrás: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark/Facebook

A legmerészebbek a pálmaházi Bátorságpróbán testközelből is megismerhetik és talán meg is kedvelhetik az addig talán nem szeretett állatokat, sőt, az igazán ínyencek idei újdonságként rovarkóstoláson is részt vehetnek.

Időpont: augusztus 27. péntek, 19 és 23 óra között
Jegyárak: belépők egységesen 2700 forintos áron kaphatók. A korlátlan vidámparki játékgép-használatot is biztosító Varázskarszalag pedig 3700 forint fejenként. Elővételben ide kattintva vásárolhatnak belépőket, de a rendezvény ideje alatt a helyszínen is megválthatók. További információt ide kattintva olvashatnak. 

Győri Xantus János Állatkert

Ezen az estén bárki bepillanthat az állatkert kulisszái mögé, megtudhatja, hogy zajlik egy tigris altatása, milyen nehéz mozgatni egy kaput az elefántházban, mit eszik a sörényeshangyász, ahogy az is kiderül, hogy milyen technika teszi minden nap kristálytisztává a pingvinmedence vizét.

Forrás: www.zoogyor.com

Emellett az este folyamán a vállalkozó szelleműek a bátorságpróbán „nemszeretem állatokkal" találkozhatnak. Simogathatnak kígyót, csótányt és szakállas agámát. A ragadozók vacsoráján pedig azt is megfigyelhetik, ahogy a tigrisek, oroszlánok és vadkutyák becserkészik a zsákmányukat.

Időpont: augusztus 27-én 17 és 22 óra között.
Jegyárak: felnőtteknek 3100 forint, gyerekeknek (2-14 éves korig) 2200 forint. A belépők ide kattintva elővételben is elérhetők. További információkat itt találnak. 

Pécsi Állatkert és Akvárium

Az ország legdélebben fekvő állatkertjében is izgalmas órákat tölthetnek, ahol számos programmal várják a látogatókat. Többek között lesz baglyos bemutató, denevértitkok, paraszoba, fényfestés, csillagászat, tűzzsonglőrök, de arcfestéssel és légvárral is várják a legkisebbeket.

Forrás: pecszoo.hu

Időpont: 17.30 és 22 óra között
Jegyárak: felnőtteknek 2800 forint, diákoknak 14 éves kor felett 2000 forint, gyerekeknek (3-14 éves korig) 1800 forint, amiket a helyszínen vagy online ide kattintva is megvásárolhatnak. További információt ide kattintva olvashatnak. 

Miskolci Állatkert

Ezen az estén itt is testközelbe kerülhetnek a sokak által kevésbé kedvelt állatokkal, a TapogatóZooban pedig különböző koponyákat, agancsokat és tojásokat lehet majd megnézni és akár kézbe is venni. Megismerkedhetnek az éjszakai madarak világával, és az állatok etetését is végigkövethetik.

A fotó illusztrációForrás: Comfreak/Pixabay

Mindemellett a látogatók megismerkedhetnek a sötétben világító ásványok titkaival, majd a különböző fosszíliák segítségével a múlt történéseibe is bepillanthatnak. Az afrikai hangulatot látványosnak ígérkező, tüzes tánc bemutató teszi még forróbbá.

Időpont: augusztus 27-én 19 és 23 óra között. (A napközben érkezők folyamatos bent tartózkodás mellett részt vehetnek az esti programokon is). Jegyek elővételben is kaphatók a Miskolci Állatkert pénztárában.
Jegyárak: felnőtteknek 1600 forint, gyerekeknek (3-18 év között) 1100 forint, amiket a helyszínen tudnak megvásárolni. További információkat ide kattintva olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek