Így hűsölnek állatkertjeink lakói a kánikulában

Rekkenő hőséget ígértek az időjósok a hétre egészen péntekig, ami nemcsak minket, embereket, hanem az állatokat is megviseli, ezért az állatkertek dolgozói mindent bevetnek, hogy védenceik könnyebben viseljék a kánikulát.

"A hőhullám érkeztével igyekszünk mindent megtenni azért, hogy lakóink és vendégeink egyaránt kellemesen érezzék magukat a legnagyobb nyári melegben is. Szerencsére ebben segítségünkre vannak a Nagyerdő árnyékot adó lombjai és kedvező mikroklímája, de mi ezen felül párakapukkal, vizes ventillátorokkal, ivóvizes kutakkal és a büféinkben kapható jeges finomságokkal várunk mindenkit, állataink felfrissüléséről pedig hűtőfürdővel és fagyasztott csemegékkel, kinek gyümölccsel, kinek hússal gondoskodunk" – írja Facebook-oldalán Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark.

Egy kis jeges gyümölcs felfrissíti a gyűrűsfarkú makikat isForrás: Dr. Nagy Gergely Sandor/Dr. Nagy Gergely Sandor/Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark/Facebook

A Szegedi Vadaspark a Facebook-oldalán egy videót osztott meg ezzel a szöveggel: "Mi valahogy így bírjuk csak ki a kánikulát..."

A Győri Állatkertben már a múlt hét óta két helyen is működnek a párakapuk, a flamingók és a vadkutyák környékén. A Zara nevű papagáj különösen élvezte a frissítő vízpermetet – olvasható az állatkert Facebook-oldalán.

Zara vidáman üldögél a párakapu alattForrás: ZOO GYŐR/Facebook

 A Veszprémi Állatkert három hete nagy örömről számolt be a közösségi oldalán, június 7-én ugyanis megszületett az állatkert legfiatalabb lakója, egy borjúfóka kislány, aki anyukája társaságában sokat hűsöl a nagymedencében, és milyen jól is teszi!

A Nyíregyházi Állatparkban élő afrikai és ázsiai elefántok a fürdőzés után homokfürdőt vesznek. Nem véletlenül. A bőrre tapadt sárréteg ugyanis nemcsak az élősködők, de a napsugarak ellen is kiváló védelmet nyújt a számukra – olvasható az állatpark közösségi oldalán, ahová egy kisfilmet is feltettek a homokfürdőző állatokról. 

Budakeszi Vadaspark vaddisznói pedig egyszerűen csak a hűvösben ejtőznek a maguknak túrt gödrökben, és várják, hogy egy kicsit enyhüljenek a nappalok, ahogy az a park közösségi oldalán feltett fotón is jól látható.

Ezt a meleget ők is csak így tudják átvészelniForrás: Linda Suranyi/Budakeszi Vadaspark/Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek