Kaliforniában egy év után kezd visszatérni a szórakozás minden formája

A dél-kaliforniai Disneyland Resort április 1-től újból megnyithat csökkentett kapacitással, jelentette be pénteken Mark Ghaly állami egészségügyi és humánügyi miniszter. Míg a floridai Walt Disney World Resort már 2020 júliusában kinyitott szintén kapacitáskorlátozással, addig Kalifornia szigorúbb koronavírus-szabályozása miatt az eredeti Disney vidámpark zárva tartott. A bejelentés Kalifornia összes vidámparkját érinti, beleértve a Magic Mountaint és az Universal Studiost, valamint a sport- és koncerthelyszíneket.

Ezen a még 2020. március 14-én készült fotón egy alkalmazott takarítja a Disneyland bezárt kapuja mögötti területet a kaliforniai vidámparkok bezárásának első napjánForrás: AFP/David Mcnew

"Úgy érezzük, hogy most van a megfelelő idő arra, hogy elkezdjük ezeket a tevékenységeket valamilyen őrzött módon, lassan és stabilan bevezetni" – mondta Ghaly. A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében Kaliforniában csaknem egy évig zárva tartották a szórakoztató parkokat, a sport- és koncerthelyeket. Ahhoz, hogy egy szórakoztató ágazat újra megnyílhasson, a koronavírus terjedésének minden megyében – ahol vidámpark található – annyira le kell csökkennie, hogy tovább léphessenek a legszigorúbb újranyitási szintről.

Kaliforniában négy színkódot alkalmaznak, amelyek közül a lila a legszigorúbb.

Los Angeles és Orange megye – ahol a Disneyland és az Universal Studios található – továbbra is lila színű kóddal rendelkezik, viszont a következő egy-két héten belül valószínűleg mindkettő a kevésbé korlátozó vörös szintre jut. A vörös szintű szórakoztató parkok a kapacitásuk 15 százalékára korlátozva működhetnek majd, és csak kaliforniai lakosok vehetnek belépőt, bár az állam továbbra is azt tanácsolja, hogy a lakosok maradjanak az otthonuk 200 kilométeres körzetében. Időkorlátot vezetnek be a beltéri játékokra, bár a legtöbbjük egyébként is meglehetősen rövid, és már megoldott rajtuk a távolságtartás. Az izgalomra vágyóknak általában a szabadban kell sorban állniuk és csoportosan belépniük.

A Disneylandban ellenőrzött módon, de tárt karokkal várják a gyerekeketForrás: Disneyland/Facebook

A járvány világszerte érintette a Disney parkok működését. Míg a Hongkong Disneyland is megnyitott már februárban, a Párizsi Disneyland eredetileg február 13-án nyitott volna, de januárban bejelentette, hogy a dátumot április 2-re halasztották "az Európában uralkodó körülmények miatt". Floridában a Disney World legtöbb parkja nyitva van, a Typhoon Lagoon újranyitási dátumát azonban még nem jelentették be – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek