Érkezik a világ leggyorsabb hullámvasútja

A szaúd-arábiai Rijád közelében készül a Qiddiya nevű szórakoztató megaprojekt, melyben a Six Flags vidámparkja is helyet kap majd, otthont adva a világ leggyorsabb hullámvasútjának, mely egyben a magassági és hosszúsági rekord megdöntésére is pályázik.

Így fog kinézni a vidámpark, háttérben a hullámvasúttalForrás: sixflags.com

A Falcon's Flight (A sólyom röpte) névre keresztelt vasút pályája nem kevesebb, mint 4 kilométer lesz, és egy függőleges szikláról zuhan egy 160 méter mély völgybe, rajta pedig 250 kilométer per órás sebességgel száguldhat a maximum 20 utas, megtapasztalva a szabadesés élményét. A 3 perces menet során a parkra nyíló panorámában is gyönyörködhetnek, akiknek megvan az ehhez szükséges lélekjelenlétük. Maga a park egyébként 28 játékot tartalmaz, hat különböző tematika szerint csoportosítva.

A világ jelenlegi leghosszabb hullámvasútja a japán Nagashima Spa Land vidámparkjának Steel Dragon (Acélsárkány) 2000-ese, 2,5 kilométerrel. A jelenlegi leggyorsabb hullámvasút az Abu-Dzabiban található Formula Ross - adja hírül a matadornetwork.com. A Falcon's Flightot 2023-ban tervezik megnyitni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek