A MOME Segítő Pakkjai most a nyári szünetben otthon lévő, 8-12 éves gyerekeknek készültek

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) által létrehozott MOME SEGÍTŐ PAKKOK olyan csomagok, amelyek az otthoni izoláció elviselésére készülnek. A weboldalon a Segítő Pakkok tartalmának és összeállításának leírásai, valamint otthoni elkészítésre optimalizált egyedi tervek letölthető útmutatói találhatók. A Baba Pakk és a Gondos Pakk után most a Kreatív Pakk készült el, melynek fókuszában a játszva tanulás élménye áll, és a 8-12 éves korosztály fejlesztésére, támogatására koncentrál. A csomag egyszerre célozza azokat a családokat, akik inspirációt gyűjtenek a nyári szünet minél változatosabb eltöltéséhez, illetve azokat, akik erőforrásaikhoz mérten keresik az alternatív kreativitásfejlesztő megoldásokat gyermekeik számára. Az alábbi videóban bemutatják, hogyan lehet elkészíteni egy izgalmas kocka világot a MOME A/4 Építőjáték segítségével.

A távolságtartás időszakában a szülőket kihívások elé állította iskolás korú gyerekeik figyelmének lekötése és kreativitásának fejlesztése a kötelező napi rutin és a tanulási kötelezettségek mellett. Az izolációt nehezítette a fizikai aktivitások lehetőségének beszűkülése is.

A Kreatív Pakk egy olyan csomag, amely játékos alternatívát kínál az iskolai szünet napjainak kitöltésére.

A csomagban háromféle játék található, amelyek főleg a finommotorikus képességeket, a kézügyességet, a téri gondolkodást, és a memóriát fejlesztik a 8-12 éves korosztály körében.

A letölthető csomag a gyerekeket kreatív időtéltésre ösztönzi - illusztrációForrás: congerdesign/Pixabay

A MOME A/4 Építőjáték a a kreatív építkezés fortélyaival ismerteti meg a gyerekeket, a papír mint építőelem és pár egyszerű, otthon is megtalálható alapanyag felhasználásával, amelyek segítségével akár saját univerzumok is létrehozhatók. Emellett letölthető az A/4 Memória játék amivel az állatvilággal kapcsolatos biológiai tudás és jártasság gyakorolható. Az A/4 Geometria játékkal pedig a térlátás, a térbeli alakzatok felismerése és formázása fejleszthető. A csomagban található ötletek megvalósításához szükséges eszközök könnyen beszerezhetők, illetve a háztartások nagy részében fellelhetők. Bővebb információkat a legújabb pakkoról a MOME weboldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek