Szigorú, de érthető szabályokat vezettek be a floridai Disney Worldben

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Floridában több a koronavírusos beteg, mint a világ legtöbb országában, így nem csoda, hogy a Lake Buena Vistában található Walt Disney Worldbe utazóknak szem előtt kell tartaniuk a járvány miatt frissen meghozott szabályokat. 

Ezek a vendégek legalább stílusosan szórakoznakForrás: AFP/Gregg Newton

Ennek megfelelően mostantól tilos enni vagy inni séta és bámészkodás közben. Ezt pedig azért tartatják be, hogy a látogatóknak ne legyen oka levenni a maszkot a látogatás ideje alatt.

A vidámpark júliusban nyílt meg újra, és a meghozott biztonsági intézkedések között van még a parkok kapacitásának csökkentése, valamint a felvonulások, a tűzijátékok és más, tömegeket vonzó események ideiglenes felfüggesztése. Az orr és a száj eltakarása pedig kötelező minden két évnél idősebb vendégnél és a személyzet tagjainál is, kivéve étkezés vagy úszás közben.

A vendégeknek csak akkor ehetnek és ihatnak, ha kellő távolságban a többi látogatótól, leültek egy étterem asztalához, vagy egy padra.

Az újonnan meghozott intézkedések közé tartozik még, hogy a parkokba a belépőt csak helyfoglalási rendszeren keresztül lehet megvásárolni, és a belépés előtt ellenőrzik mindenki testhőmérsékletét.

Csak a két év alatti gyerekeknek nem kell maszkot viselniükForrás: AFP/Gregg Newton

A parkok mind megegyeztek abban, hogy egyelőre nem lehet odamenni az utcákon sétáló Disney-karakterekhez, és a játszóterek is zárva maradnak még egy ideig. A kézfertőtlenítő állomások viszont mostantól hozzátartoznak a vidámparkok állandó helyszíneihez – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek