Floridában több a koronavírusos beteg, mint a világ legtöbb országában

Korábban ebben az évszakban Florida virágzó turisztikai célpontja volt az utazóknak, most viszont most a koronavírus oly mértékben szétterjedt a területen, hogy ehhez képest más államokban ez a probléma eltörpül. Íme, így néz ki a floridai helyzet, számokban:

A rémisztő adatok ellenére többen tüntettek a COVID-19 korlátozások ellen, például a strandok és üzletek bezárása miattForrás: Tverdokhlib/Shutterstock

Floridában több új eset fordult elő egyetlen nap alatt, mint az egész Egyesült Államokban kb. 2 hónap alatt

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Florida jelentette be a legtöbb új koronavírusos esetet egyetlen nap alatt, 15 300 főt, szombaton. Ez sajnos negatív rekord a legtöbb új eset számát tekintve egy nap alatt, hiszen eddig egyetlen államból – ideértve a korábban New York államot ért fertőzéses eseteket – sem jelentettek ekkora számú megbetegedést. Ez túllép a január 21. és március 20. között, azaz 59 nap alatt feltárt 15 000 eseten, ami az Egyesült Államok teljes területét lefedte.

Floridában 12-szer több megbetegedést regisztrálnak, mint Ausztráliában és Dél-Koreában összesen, együttvéve

Ausztráliában és Dél-Koreában jóval több ember él mint Floridában, de mindkét ország Floridához képest a koronavírusos esetek csak töredékét szenvedte el. A Johns Hopkins Egyetem hétfői adatai szerint Ausztráliában 25 millió lakosból 9 980 koronavírusos megbetegedés fordult elő, míg az 51 millió lakosú Dél-Koreában a hétfői adatok szerint 13 479 koronavírus-eset van.

Florida megháromszorozta a kínai pandémiás esetek számát

Hat hónappal ezelőtt a világ azt gondolta, hogy ez az új koronavírus Kínára, nevezetesen Vuhan területre korlátozódik. Az egyetem adatai szerint jelenleg Kína egész területén egyharmad arányban kevesebb a beteg, mint Floridában. Kína a világjárvány kezdete óta hétfőig összesen 85 117 esetet szenvedett el, szemben a floridai 282 435 esettel.

Florida a Covid-19 esetekben Olaszországot is meghaladta

Olaszország a járvány idején világszerte a figyelem középpontjába került, mivel a betegség ott terjedt a leggyorsabban. A szigorú kormányzati intézkedések után viszont az országnak sikerült ellenőrzése alá vonni a vírust, és a helyzet nagyrészt normalizálódott. Július 13-ig Olaszországban (60 millió lakos) 243 230 eset fordult elő a járvány teljes időszaka alatt. Florida (21 millió lakos) már meghaladta ezt a számot, 282 435-nél tart. Florida halálos áldozatainak száma azonban továbbra is alacsonyabb, mint az olaszországi halálozások száma – 4 277 eset volt Floridában, szemben az olaszországi 34 954 fő halálával – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek