Így változnak a Disneylandek a járvány után

Ha újra nyitják kapuikat a Disney World ikonikus vidámparkjai, néhány megszokott dolog hiányozni fog. Ugyanakkor sok pozitív változás is történik, például nem lesznek tömött sorok. A bestlifeonline.com cikke szerint a Disney World így fog festeni a koronavírus után.

Ezután a Disney figurákat sem ölelgethetik a gyerekek, csak tiszességes távolból figyelhetik őket - illusztrációForrás: Aline Dassel/Pixabay

Nem lesz több Disney-autogramkönyv. A jelmezes figurák aláírásainak gyűjtése az egyik legnépszerűbb Disney-hagyomány a gyerekek körében, ami nem valószínű, hogy folytatódni fog. Mivel a vírus 3–24 órán keresztül képes megmaradni a papíron is, nem lenne biztonságos, ha egy füzetet vinnének körbe a gyerekek. Közös fényképeket sem készíthetnek Minnie, Donald vagy a hercegnők bőrébe bújt jelmezes figurákkal, mert tartaniuk kell az előírt távolságot. Még akkor is, ha az alkalmazottaknak – beleértve a jelmezes résztvevőket is – maszkot és kesztyűt kell viselniük.

Nem lesznek önkiszolgáló éttermek, mivel nem titok, hogy a svédasztalos étkezésnél használt pultok vonzzák a legtöbb baktériumot. Az emberek sokszor megfogják az ételszedő kanalakat kézmosás nélkül, vagy válogatnak a fogások között. A jövőben egy alkalmazást vezetnének majd be, ahol a vendég megrendelheti az ételt, és az app figyelmezteti, amikor az elkészült.

A koncerteknél, színházakban és más zsúfolt látványosságoknál a Disney várhatóan felére csökkenti a kapacitását, és akkor sem lepődnénk meg, ha soha nem térne vissza a járvány előtti teljes kapacitásához.

A Mickey Mouse-fül az egyik legnépszerűbb Disney kiegészítő, de ez nem az egyetlen darab, amelyet a jövőben a parkokban látni fog. Valószínűleg minden alkalmazott és vendég számára kötelező lesz az orrot és szájat fedő arcmaszk viselése.

Ez a legfelkapottabb kiegészítő, amit a Disney-parkokban vásárolnakForrás: osvaldo lopez/Pixabay

Hogy ez ne legyen annyira nyomasztó, a Disney nemrégiben kiadta saját arcmaszkjait, melyeket a Csillagok háborúja, a Marvel szuperhősök, Disney-hercegnők és természetesen Mickey és Minnie Mouse ihletett.

A hullámvasutakon valószínűleg úgy oldják meg a távolságtartást, hogy az utasok között üres kocsik is lesznek. Hasonlóképpen, a Disney színházaiban is üres székekkel választják el a nézőket egymástól. Az összes forgóajtós bejáratnál, jegykiadó állomásnál érintés nélküli kéztisztító adagolókat helyeznek el. Ezenkívül nagyobb számú takarítószemélyzetet alkalmaznak majd, akik a korlátokat és más, gyakran érintett felületeket tisztítják meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek