Egy kilencéves kisfiú lefutotta otthonában a London-Párizs távolságot, és a Csatornán is átevezett

Egy kilencéves fiú, Josh Hall sikeresen lefutotta a Big Ben és az Eiffel-torony közötti távolságot, méghozzá az otthonában. Mindezt azért, hogy pénzt gyűjthessen a Nemzeti Egészségügyi Szervezet (NHS) számára. A Kent megyei Blean városában élő gyermek a Londonból Párizsba tartó, 341km hosszú, virtuális útja közben még a La Manche csatornán is átkelt egy evezőgéppel, majd a lépcsőn kocogott le- és fel, hogy megmássza a francia főváros híres tornyát.

Josh április 16-án kezdte meg a kihívást napi 6km futtatással a kertjükben és a környékbeli zöld területeken, hogy 75 nappal később, június 30-án befejezze az utat. "Kezdetben nehéz volt ... olyan volt, mintha tényleg oda akarnék érni, de nem hiszem el, hogy képes lennék rá" – mondta Josh, majd hozzátette: „Azt hittem, megállok valahol a Csatorna területén."

A fiú mindenesetre már alig várja, hogy a jövő hétfőtől visszaülhessen a kerékpárjára. Tettét egyébként Sir Tom Moore kapitány adománygyűjtési erőfeszítései inspirálták. Josh kezdetben azt gondolta, hogy kihívásként Kairóig futna, de anyukája, Rebecca Hall arra kérte, hogy egy reálisabb távolságot válasszon. "Azt hittem, hogy Párizs túl közel van" – mondta Josh.

A két világváros közötti, 341 km távolságot futotta le otthonában a kitartó kisfiúForrás: Sudpoth Sirirattanasakul/Shutterstock

Eddig a fiúcska több mint 1000 fontot gyűjtött az NHS jótékonysági szervezetnek. "Az NHS küzd a koronavírusos betegekért, a felszerelések pedig sokba kerülnek, így arra gondoltam, megpróbálhatnék egy kis pénzt keresni nekik" – mondta. Josh barátai is bejelentkeztek telefonon, amikor az utolsó 20 lépcsőfokot tette meg az otthonában.

Amikor az egyik barátja megkérdezte tőle, hogy milyen a kilátás az Eiffel-torony tetejéről, Josh így felelt: „Kicsit alacsonyabb, mint amire számítottam, éppen a ház felső szintjén vagyunk." Josh elmondta, hogy amint véget ér a karantén, a szülei tényleg elviszik őt az Eiffel-torony tetejére. Arra a kérdésre, hogy miként fog ünnepelni, most, hogy a céljának végére ért, Josh azt válaszolta, hogy a családjával pizzát meg almás pitét fog enni és filmet néz – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek