Száz kört tett meg századik szülinapja előtt a férfi, hogy pénzt gyűjtsön

A koronavírus-járvány sok megható pillanatot is hoz magával. Egy sor jótékonysági eseményt elindítottak el, hogy pénzt gyűjtsenek alapítványoknak, kórházaknak, szervezeteknek. Tom Moore, a 99 éves II. világháborús veterán kapitány az NHS Charity Together, azaz az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat munkáját támogató jótékonysági szervezetnek szeretett volna pénzt gyűjteni. Az adományokért cserébe az idős bácsi egy kihívásnak vetette alá magát: a 25 méter hosszú kertjében 100 kört sétált a 100. születésnapja előtt. 

A fotó illusztrációForrás: Ingo Bartussek/Shutterstock

A 2500 méteres távot néhány nap alatt, napi tíz körönként teljesítette. Tette mindezt azért, mert elmondása szerint, amikor kórházban volt, hihetetlen törődésben volt része. Az egykor Indiában tett szolgálataiért kitüntetett kapitány elmesélte, hogy végig mindannyian nagyon kedvesek, derűsek és barátságosak voltak vele, majd hozzátette, hogy bátor embernek tartja mindannyiukat.

Az eredeti a célkitűzése 1000 font (400 ezer forint) adomány összegyűjtése volt, de miután a brit sajtó felkapta a történetet, a megjelenéseknek köszönhetően több mint 64 millió ember adományaival 14 millió font (5,7 milliárd forint) gyűlt össze, és a pénzek azóta is folyamatosan érkeznek. A férfi elmondta, hogy folytatni fogja a kerti sétákat, hogy másokat is inspiráljon és bátorítson – olvasható a World Economic Forum cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek