Az angol jegyespároknak a gyűrűk felhúzása előtt és után is kezet kell mosniuk

Az Egyesült Királyság kormánya tegnap ismertette az esküvőkre vonatkozó új irányelveket. Július 4-től akár 30 fős esküvők vagy élettársi kapcsolatot létesítő párok ünnepségei is megengedhetők, de olyan új szabályok is életbe léptek, amelyek valószínűleg nagyon különböznek majd a megszokottaktól.

A menyasszonyoknak az új szabályok szerint egyedül kell oltár elé vonulniuk - illusztrációForrás: StockSnap/Pixabay

Ezek szerint minden résztvevőnek be kell tartania a társadalmi távolságtartási irányelveket, legalább két méter távolságot tartva, vagy az egy métert a közös háztartásban élőknek. Ez azt jelenti, hogy az apák nem kísérhetik oltárhoz a lányaikat, ahogyan egyesek számára ez hagyomány lenne, kivéve, ha együtt élnek egy lakásban.

További korlátozásokat is bevezettek az ételeket és italok fogyasztását illetően, valamint az esemény utáni nagy fogadások, partik esetében. "Minden olyan fogadásra, amely általában a házasságot vagy a bejegyzett élettársi kapcsolatot követ vagy kísér, erősen javasoljuk, hogy ne kerüljön sor ebben az időben" – így szól az iránymutatás.

Csak két, külön háztartásban élő család vagy legfeljebb hat, különböző háztartásból származó személy részvétele engedélyezett egy fogadáson.

A szertartást a "legrövidebb, ésszerű időtartamra" kell lecsökkenteni, és a résztvevőknek kerülniük kell, hogy "énekeljenek, kiabáljanak, megemeljék a hangukat és/vagy hangos zenét játsszanak, amely megnehezíti a normál hangerőn történő beszélgetést vagy emiatt kiabálniuk kellene". Valamint a fúvóshangszerek használatát sem javalsokják, mivel növekszik a cseppfertőzés által történő továbbadás kockázata. A kormány zenék lejátszását javasolja az éneklés helyett, bár az orgonákon a szertartás alatt továbbra is játszhatnak, feltéve, hogy előtte és utána azokat megtisztítják.

Az új szabályok között szerepel a kézmosás a gyűrűk felhúzása előtt és után is.

"Ahol a gyűrűváltás szükséges vagy kívánatos a házasság ünnepléséhez, illetve az élettársi kapcsolat kialakításához, kezet kell mosni előtte és utána. A gyűrűket a lehető legkevesebb ember érintse" – olvasható a tanácsban. A pároknak pedig a fogadalmaik elmondásakor kerülniük kell a hangos beszédet. Az iránymutatások azt is javasolják, hogy kerüljék a "minden szemtől szembeni ültetést az elrendezés megváltoztatásával, a zárt terekben élők számának csökkentésével, a szellőzés javításával, az arcmaszkok használatával, valamint a nem fontos társadalmi terek bezárásával" – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek