Lépcsős kihívásával gyűjt adományokat egy 90 éves asszony

Egy 90 éves asszony, Margaret Payne, a skót-felföldi Ardvarból eltökélte, hogy pénzt gyűjt a Nemzeti Egyészségügyi Szolgálatnak és egyéb jótékonysági szervezeteknek azzal, hogy megmássza a 731 méter magas Suilvan hegyet. Kihívását az a Tom Moore százados ihlette, aki szintén az egészségügyben dolgozóknak gyűjtött 33 millió font adományt azzal, hogy a kertjében 100 kört sétált a 100. születésnapja előtt – írja az Evening Standard. 

Légi felvételen is látszik, ahogy a Suilven hegy kiemelkedik a csodálatos Skót felföldi tájbólForrás: Dde0apb/Wikipedia

Természetesen a kihívást Margaret szintén az otthonában igyekszik teljesíteni. Hogy elérje a Suilven hegy csúcsát, 282 alkalommal kell a lakásában lévő 17 lépcsőfokot megmásznia. Margaret húsvét vasárnap indult neki, és mostanra nagyjából félútnál jár. Ez azért is óriási teljesítmény az idős asszonytól, mert egész életében állandó térdproblémákkal küzdött.

A Suilven az egyetlen hegy, amelyet életében valaha is megmászott. 1944-ben, 15 éves korában ért fel a csúcsra húga, Elizabeth, két barátja és egy Snowy nevű kutya társaságában. Akkor azért bizonyára könnyebben ment neki. Nézzék, milyen elszánt, és kitartó ebben az állapotában is. 

„Határozottan gyorsultam egy kicsit, ami azt jelenti, hogy erősebb is lettem " – mondta. Hozzátette, hogy a térde továbbra is fáj, de ez a fájdalom mindent megér, mert boldoggá teszi, hogy már eddig is ilyen elképesztő összegű adományt sikerült gyűjtenie. Az asszony célként 10 000 fontot tűzött ki a gyűjtésre, de már most, fél úton járva több mint 325 000 font érkezett Margaret kihívására.

"Nagy örömmel várom, hogy egy jót pihenhessek, és a családommal, illetve a jótékonysági szervezetekkel együtt ünnepelhessek" mondta a kitartó, idős asszony.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek