Az angolok szerint akár hat hónapig is eltarthat még, mire normalizálódik az életük

Anglia vezető orvoshelyettese szerint még hat hónap kell, mire az Egyesült Királyságban az élet visszatérhet a normális kerékvágásba. Dr. Jenny Harries, a kormány napi koronavírus-eligazításán kifejtette, hogy ez nem azt jelenti, hogy hat hónapig teljes leállásban kellene lennie az országnak. Hozzátette, hogy az Egyesült Királyságnak felelősségteljesen kell fellépnie, és fokozatosan kell majd csökkentenie a társadalmi távolságtartási intézkedéseket.

Akár még hat hónapig is eltarthat, mire minden vissza tér a normál kerékvágásba - illusztrációForrás: Orna Wachman/Pixabay

Az Egyesült Királyságban a koronavírusban elhunyt emberek száma 1200 felett jár. Dr Harries szerint a kormány három héten belül először felül fogja vizsgálni a lezárási intézkedéseket. De figyelmeztette a közvéleményt:

Nem szabad hirtelen visszatérnünk a normál életmódunkhoz. Ez elég veszélyes lenne. Ha abbahagyjuk, akkor minden erőfeszítésünk köddé válik, és egy újabb, második csúcsot érhetünk el a megbetegedésekben."

Szerinte fokozatosan kell módosítani a társadalmi távolságtartás néhány intézkedését, és lassú ütemben visszaállítani a normál állapotot. Három-hat hónap közötti időszakot jósol a koronavírus lecsengéséig az Egyesült Királyságban, de szerinte még így is sok a bizonytalanság. Azt is hozzátette, hogy elképzelhető, még ennél is tovább tarthat ez az időszak – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek