Miss Anglia leteszi a koronáját, hogy orvosként dolgozhasson a járvány idején

A szépségkirálynő, akit 2019-ben Miss Angliának választották, visszatért az Egyesült Királyságba a tengerentúli jótékonysági munkáiból, hogy folytathassa orvosi pályáját a koronavírus világjárvány közepette. Bhasha Mukherjee, aki több jótékonysági szervezet nagykövete, azt tervezte, hogy idén augusztuság leteszi sztetoszkópját, és humanitárius munkákra összpontosít – írja a CNN.

A szépségkirálynő az orvosi diplomájának átvételekorForrás: Bhasha Mukherjee/Facebook

"Afrikába, Törökországba, majd Indiába, Pakisztánba és számos más ázsiai országba hívtak meg, hogy különféle jótékonysági munkák nagykövete legyek" – mondta a CNN-nek. Március elején a 24 éves szépség négy hétig Indiában volt a Coventry Mercia Lions Club jótékonysági szervezet által, amelynek nagykövete volt. Különböző adományokat juttattak iskoláknak, és anyagi támogatást is nyújtottak egy leányotthon számára.

A koronavírus-helyzet viszont rosszabbodott az Egyesült Királyságban, Mukherjee pedig üzeneteket kapott korábbi kollégáitól a kelet-angliai bostoni Pilgrim Kórházból. Beszámoltak neki arról, milyen nehéz a helyzetük. Mukherjee felvette a kapcsolatot a kórház vezetőségével, hogy tudassa velük: újra munkába szeretne állni.

Azt mondta a CNN-nek, hogy rosszul érzi magát Miss Anglia koronájának viselésekor, még ha humanitárius munkát is végez, miközben az emberek szerte a világon haldokolnak a koronavírus miatt, a kollégái pedig keményen dolgoznak.

"Vissza akartam jönni, és egyből munkába állni" – mondta. Mukherjee 9 éves korában költözött az indiai Kolkataból az angol Derby városába, és elmondta, hogy hamár megkapta a diplomáját, mikor lenne rá alkalmasabb idő, hogy részese lehessen ennek a szektornak, ha nem most.

"Hihetetlen volt az, ahogy az egész világ ünnepelte az összes kulcsfontosságú dolgozót, és én szerettem volna közéjük tartozni, mert tudtam, hogy  segíteni tudok" – mesélte. Így Mukherjee szerdán visszatért az Egyesült Királyságba. Most hétig karanténba vonul, amíg orvosként visszatérhet a Pilgrim Kórházba. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint hétfőtől kezdve az Egyesült Királyságban több mint 48 000 új koronavírus és közel 5000 haláleset volt rögzítve.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek