Apró repülők és űrhajók is felszállnak Japán új, miniatűr parkjában

A 2020-as esztendő nagyon fontos Tokió számára, hiszen idén ad otthont az olimpiai játékoknak. Emiatt is várják különböző újdonságokkal a városba látogatókat, többek között az áprilisban megnyíló Tokió Small Worlds (Tokió Kis Világok) parkkal. Akár hiszik, akár nem, ez lesz a világ legnagyobb miniatűrparkja! Az április 25-én nyitó, 8000 négyzerméteren megalkotott látnivaló négy emeleten ejti majd ámulatba a látogatókat.

A világ legnagyobb miniatűrpakjában  teljes erőbedobással készülnek az áprilisi megnyitóraForrás: smallwords.jp

A park hét tematikus területén az embereket, a járműveket és a tereptárgyak modelljeit 1:80-as méretben mutatja be. A makettek tehát nagyon kicsik és hihetetlen pontossággal és részletességgazdagsággal alkották meg őket. A miniatűrök között még egy jen pénzérménél kisebb figurák is láthatók, ezért a látogatók úgy érezhetik magukat, mint Gulliver a liliputik között. Az apró járművek a városok utcáin mozognak, ahol mini paloták, mini üzletek, mini hidak láthatók.

A sok reprodukció között apró űrhajók jelennek meg az Űrközpontban, mindezt rendkívül reális hanghatások kíséretében. Az utazóknak a Kansai nemzetközi repülőtér miniatűr rekonstrukciója is nagy élmény lehet, de a manga és az anime rajongóinak is tartogatnak meglepetéseket.

Érdemes megemlíteni a Globális falusi térséget is, amely a fantáziaelemeket ötvözi a "steampunk" tudományos fantasztikus világával. A legfelső emeleten a látogatók saját kezükkel is kipróbálhatják, milyen érzés egy miniatűr világot megteremteni. Egy rövid kisfilm erejéig be is pillanthatnak a minivilág megteremtésébe.

Ez egy olyan élmény, amely a gyerekeknek és a felnőtteknek is felüldülést nyújt. A park egész évben nyitva tart és a nagy, fedett területnek köszönhetően kiváló alternatíva lehet az esős napok eltöltésére Tokióban – írja cikkében a Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek