Ebben a japán templomban dolgoznak a világ legcukibb szerzetesei

A japánok macskák iránti rajongása köztudott, elég csak a világszerte ismert, integető macskaszoborra gondolni, amely a legenda szerint szerencsét és gazdagságot hoz annak, aki otthona ajtajába állítja. Az országon belül, a Kiotóba látogató macskaimádó turistáknak pedig mindenképpen el kell látogatniuk a Nyan Nyan Ji-hoz (lefordítva Miau Miau templomot jelent), ahol különleges élményben lehet részük.

Macskaszerzetes, Kiotó, japánForrás: SAND555UG/Shutterstock

Ennek a templomnak a fő szerzetese ugyanis egy Koyuki nevű macska, aki a tulajdonosa szerint szeret az imádói közelében lenni és hatalmas népszerűségnek örvend. Koyuki nem az első, aki a főszerzetesi címet viseli a 2016-ban nyitott templomban.

Koyukinak van még hat másik társa, név szerint Waka, Chin, Aruji, Ren, Konatsu és Chicchi, akik szintén ott „dolgoznak" de nem olyan közkedveltek, mint főnökük, bár ők is nagyon édesek.

A hely tele van macskákat ábrázoló szobrokkal és rajzokkal. Akik pedig megéheznek, a templomban rendelhetnek ételeket és italokat, amelyeket stílusosan cicás témájú étkészleteken tálalnak – írja cikkében a Bored Panda.

 A macskás templomot az 520 Yasekonoecho, Sakyo-Ku, Kyoto 601-1253, kiotói címen kereshetik fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek