Sehol sem lehet majd rágyújtani a tokiói olimpián

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a 2020-as, tokiói olimpián és paralimpián minden létesítmény füstmentes lesz.

"A törvényekre, a szabályozásokra és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság iránymutatására alapozva a szervezők szigorúbb dohányzásellenes intézkedések mellett döntöttek a sportolók, a nézők egészsége és biztonsága érdekében" – idézi a közleményt az MTI.

Tokio 2020Forrás: Tokyo 2020/Facebook

A távol-keleti szigetországban jelenleg minden ötödik ember cigarettázik, de ötven éve még a lakosság fele dohányzott. Japánban a legtöbb sportlétesítményben vannak dohányzásra kijelölt helyek, mivel Tokió a fejlett világ egyik olyan városa, ahol a legtöbben "füstölnek". Ezúttal viszont sem a szabadtéri, sem a fedett helyszíneken és azok környezetében sem lehet majd rágyújtani. Ez a szabályozás a tavalyi, phjongcshangi téli olimpiáéhoz hasonló, ezzel szemben az elmúlt két nyári ötkarikás játékokon, Londonban és Rio de Janeiróban voltak dohányzásra kijelölt helyek.

Tokió utoljára 1964-ben rendezett nyári olimpiai játékokat, de ezen kívül számtalan nagy sporteseménynek adott otthont. 1972-ben és 1998-ban is itt rendezték meg a téli olimpiai játékokat, 2002-ben Japán Dél-Koreával közösen rendezte meg a foci világbajnokságot, és idén itt rendezik meg a rögbi világkupát is.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek