Denevérles lesz a Pál-völgyi-barlangban

Denevérlesre invitálják az érdeklődőket a Pál-völgyi-barlangban március 6. péntek délután. A program keretében rendhagyó módon a barlang története, változatos formakincse és kialakulása mellett kiemelt figyelmet szentelnek a barlangok élővilágára, az itt telelő denevérekre és azok védelmére.

Forrás: Duna-Ipoly Nemzeti Park

A látogatók megtudhatják, vajon miért keresik fel a barlangokat a denevérek, miként vészelik át a tél viszontagságait, mivel táplálkoznak, hogyan segítik a barlangkutatók munkáját és jó eséllyel még függeszkedő példányokat is láthatunk.

Hazánk leghosszabb barlangja leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogat. Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába visz el.

Forrás: Berentés Ágnes/Duna-Ipoly Nemzeti Park

Helyszín: Budapest II. Szépvölgyi út 162. Találkozó: 15:30 Pál-völgyi-barlang bejárata. A túra hossza 1-1,5 óra. Részvételi díj: 2200 Ft/fő, kedvezményes: 1700 Ft/fő. Előzetes bejelentkezés szükséges! További információkat a Duna-Ipoly Nemzeti Park weboldalán olvashatnak.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek