Akár a fazekas mesterséget is kipróbálhatják ebben a vajdasági faluban

A szerb Zlatiboron Cowboyvárost építenek, Uzicen pedig Neolitfalut alakítanak ki, eközben pedig a falusi turizmust emelik magas szintre a vajdasági Kisoroszon. A településen bepillanthatnak a helyiek hagyományaiba, megkóstolhatják nemzeti ételeiket és kipihenhetik a mindennapi rohanást.

Akár a fazekasságot is kipróbálhatjákForrás: Shutterstock / Készítette: Viktor Gladkov

A magyar hagyományok állnak a középpontban

A magyar turistáknak azért is lehet érdekes ez a hely, mert a helyi magyar hagyományokat ismerhetik meg méghozzá a település Tájházában, amelynek szobáit régi tárgyakkal rendezték be. A turistákat egy 1832-ből származó zongora, száz éves bibliák, régi ágyneműk és bútorok várják. 

Gyerekekkel is találnak programokat

A Tájházban tett időutazás után régi mesterségeket lehet kipróbálni az itt működő kézművesfaluban. A vendégek egy fazekasműhelybe is bepillanthatnak, ahol szintén lehetőségük nyílik arra, hogy a kézügyességüket kamatoztassák. Ez a kisgyermekes családoknak is jó program lehet Kisoroszon. Akárcsak az épület udvara, amely hatalmas füves területtel, tóval, benne egy Pavilonnal és nyári színpaddal fogadja a látogatókat.

A Tájház körül egy kis erdei sétányt is végigjárhatnak a vendégek, amely nyugalmat és kikapcsolódást ígér. 

Mivel egyre többen vágynak a kisoroszi falusi nyugalomra, a helyiek új szálláshelyekkel tervezik bővíteni a helyi turizmust - tudtuk meg a Pannon RTV riportjából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek