Kis Hollywoodot építenek a szerb városban

  Csaknem 6 millió eurós beruházás vár a szerbiai „kis Hollywoodra", azaz Pancsovára, ahol a Fajer flaj nevű belgrádi cég három filmstúdió építését kezdi meg az idén. Egyes hírek szerint a vállalkozó már megvásárolta a 12 hektárnyi területet a város lóversenypályájának környékén, tehát komolyan gondolja a fejlesztést.

  Hamarosan kamerák sokasága forog a szerb városban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

  A beruházás jelenleg az első fázisánál tart és várhatólag idén megkezdődik maga az építkezés is. Ha elkészül a filmváros kiépítésével, Pancsova felkerül az idegenforgalmi térképekre, mint filmprodukciós központ. 

  A beruházással párhuzamosan a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat megkezdte a felkészülést, és a tavalyi év végétől különböző, filmipari képzéseket is szervez. A jelentkezők ingyenes tanfolyamokon sajátíthatják el a kamerakezelő-technikusi, világosító és filmipari könyvelő szakma rejtelmeit - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!