Magyar nyelvű feliratokkal vonzzák a magyar turistákat a szerb városba

  Többnyelvű idegenforgalmi táblákkal igyekeznek fellendíteni a turizmust az Újvidék közelében található szerb városban, Temerinben. A táblákon mostantól magyarul is feltüntetik, merre találjuk meg a helyi látványosságokat, így nem lesz nehéz bejárni és feltérképezni a várost.

  Temerin madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: Majna

  Magyar mellett szerb és angol nyelven is navigálnak az útjelzők, amelyek segítik eljutni az érdeklődőket a temerini kisállatkerthez, a Jegricska folyó partján lévő csárdához, a Tájházhoz, illetve egyéb kiemelt jelentőségű vendéglátóipari és idegenforgalmi létesítményekhez.

  A jövőben még több, többnyelvű táblát szeretnének kihelyezni, amelyek a sportlétesítményeket, fürdőket, egyéb rekreációs lehetőségeket ismertetnék meg az idelátogatókkal. Távolabbi tervük, hogy nem csak Temerinben, hanem az egész községben ilyen módon navigálják a turistákat, ami azt jelenti, hogy Tiszaistvánfalván és Szőregen is hamarosan magyar feliratokra támaszkodhatunk kirándulásunk során - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!