Megépítik Szerbia első neolit faluját

  Megépítik a Đetinje-szoros valamikori neolit ​​településének másolatát, amely egyben Szerbia első ilyen faluja is lesz. A turisztikai attrakció Nyugat-Szerbiában, Zlatibortól nem messze, Užice városában kap helyet.

  Neolit korra emlékeztető házakat is építenek - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: joan_bautista

  Aki végigsétál a faluban, olyan érzése támadhat, mintha visszarepülne az időben és a neolit kultúrába csöppent volna bele. A házak, a berendezések, a foglalkozások mind a neolit kultúrát idézik fel és mutatják be a látogatóknak.

  A szerb neolit falu bebarangolását akár az idei év tavaszára is betervezhetik, ugyanis a tervek szerint áprilisban, vagy legkésőbb májusban megnyitják a múzeum-települést.

  A tervek szerint egyébként Užice óvárosát is felújítják az idén, mindenekelőtt a tornyokat és a citadellát restaurálják. Egy sétány kiépítését is tervezik, továbbá 120 új parkolóhelyet hoznak létre. A tervek szerint nyáron egy sportközpontot is átadnak a településen - tudtuk meg a szerb Turistički Svet híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!