Kilenc nyári fesztivál rock&roll szülőknek, ahol a gyerek is jól érzi magát

  Tizenévesen és huszonévesen sokaknál alap, hogy sorra veszik a legjobb fesztiválokat a nyár során, de ezt az élményt gyerekvállalás után sokan hajlamosak teljesen kiiktatni az életükből. Ha azt gondolja, hogy szülőként a maximumot egy tündérfesztivál jelenti, akkor van egy nagyon jó hírünk. Rengeteg nagy, könnyűzenei rendezvénynek van gyerek szekciója, ahol a kiskorúak szuper jól érezhetik magukat, a felnőttek pedig ismét bulizhatnak egy jót.

  Tollwood Summer Festival

  München, Németország, június 26-tól július 21-g
  Indítsunk onnan, hogy az idei fesztiválon fellép Sting és a Tears for Fears. Ez kapásból jó alap, de ehhez még jön jónéhány program, hiszen, ahogy a dátumokból is látható, a fesztivál majdnem egy hónapig tart. Kerek harminc éve rendezik meg minden nyáron a Tollwood fesztivált, melyet nagyon lehet szeretni a végtelenül színes zenei felhozatalnak köszönhetően.

  A fesztiválon szívesen összeeresztik a stílusokat és a műfajokatForrás: www.tollwood.de

  Simán behúzzák a rock mellé a dzsesszt, és ami a legjobb az egészben, hogy a legtöbb program ingyenes – ami meg nem, az is jóval a szokásos ár alatt megnézhető. Az ételválaszték nagyjából 100%-ban organikus, van kézműves vásár, a gyerekeket pedig mesékkel és kézműves programokkal várják.

  Glastonbury Festival

  Worthy Farm, Egyesült Királyság, június 26-30.
  A fesztivál, amit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Azon túl, hogy idén lesz például The Chemical Brothers, Snow Patrol, The Killers és Sheryl Crow koncert is, eszméletlen mennyiségű nézni- és hallgatnivalóval várják a látogatókat.

  Az egész olyan, mint egy hatalmas cirkuszi buliForrás: www.kidzfield.com

  A családokat a Kidzfield elnevezésű szekció várja, amely már önmagában is olyan komoly programkínálattal indul, hogy külön honlapot raktak össze neki. A Kidzfield varázslatos hely, sok színes felülettel, mesebeli lényekkel, unikornisokkal és sárkányokkal. Jellegében nagyon gyerekbarát, enyhén szürreális és totálisan hippi az egész.

  Festival Beauregard

  Château de Beauregard, Hérouville-Saint-Clair, Franciaország, július 4-7.
  Ami igazán különlegessé teszi a francia fesztivált, az a helyszín. Ez ugyanis nem egy nagy, füves terület, vagy egy városi közeg, hanem egy csinos kis kastély, ahova alapvetően akkor is kimennénk szétnézni, ha épp nem szólna a háttérben mondjuk Fatboy Slim.

   A zenei választék elég nagy, és az alternatív rocktól az indie-ig terjed. A gyerekeknek külön sarkot alakítottak ki, ahol játszhatnak, kézműveskedhetnek, maszatolhatnak vagy zenélhetnek.

  Colours of Ostrava

  Ostrava, Csehország, július 17-20.
  15 éves korig vagy 140 centis magasság alatt ingyenes a belépés – ami körülbelül azt is jelenti, hogy tárt karokkal fogadják a gyerekekkel érkezőket. Kifejezetten családbarát az egész fesztivál, a gyerekeknek nemcsak egy-két koncert jut, hanem egy komplett, külön terület, ahol színházi előadások, sportlehetőségek, kézműves foglalkozás és kincskereső program várja őket.

  Nem akármilyen helyszínt találtak a szervezők. A családi rész azért ennél egy fokkal oldottabbForrás: www.colours.cz

  A családi szekcióban három színpadon folynak a programok, de ha anyu vagy apu valami felnőttesre vágyik, megnézheti például a The Cure, vagy a ZAZ koncertjét a felnőtt részlegen.

  Doune the Rabbit Hole

  Cardross, Port of Menteith, Egyesült Királyság, július 19-21.
  A fesztivál szervezői nagyon helyesen ismerték fel, hogy a gyerekek utálják, ha megmondják nekik, mit csináljanak, így rengeteg a lehetőség a szabad játékra. És mivel azt is tudják, hogy a szülők utálnak ácsorogni, amíg a gyerek játszik, ezért őket is bevonják az origamizástól a bábozásig mindenbe. De tisztában vannak azzal is, hogy néha kell egy kis nyugi, ezért vannak csendes sarkok is; és mivel a gyerekek szeretik maguk alakítani a világot, ezért hagyják, hogy szabadon engedhessék a képzeletüket, így aztán lehetővé teszik nekik például azt is, hogy süssenek „mindenfajta torta egyben" tortát.

  Forrás: Doune The Rabbit Hole/Facebook

  És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a fesztiválon olyan előadók is fellépnek, mint például az Asian Dub Foundation.

  Camp Bestival

  Lulworth Castle Wareham, Egyesült Királyság, július 25-28.
  A 2 és 62 éves kor közötti gyerekeknek szólnak a Camp Bestival programjai. A nagy testvér, a Bestival is híresen látványos, itt azonban még színesebb, még csillogóbb, még meseszerűbb minden. Ez a fesztivál csak a családokra van kihegyezve, így a programkínálat is ennek megfelelően alakul.

  DJ ShaunForrás: www.campbestival.net

  Zene persze itt is van, csak az nagyon nem mindegy, hogy például Shaun a bárány is DJ-zik az eseményen, hogy van bajuszverseny, és, hogy a gorilla cirkuszban meg lehet tanulni az alap légtornász mutatványokat.

  Linkerwoofer

  Antwerpen, Belgium, augusztus 2-3.
  Egy családias, kétnapos zenei fesztivál, ahol sok gyerekprogram is van. Az egész parádé a város közelében, a folyóparton zajlik, így nem kell valahova a világ végére elzarándokolni a fesztivál hangulatért.

  Városszéli lazulásForrás: Linkerwoofer/Facebook

  A kicsiket gyerekeladásokkal, játszóhelyekkel és mindenféle foglalkoztatóval várják, a felnőttek pedig rogyásig hallgathatnak koncerteket, miközben nagy a street food választék is, ahol színes festett lakókocsikból rakják elénk a hamburgert, vagy épp a vietnámi fogásokat.

  Maanrock

  Mechelen, Belgium, augusztus 23-25.
  Alapvetően ez is zenei fesztivál, tehát nem a családokra hegyezik ki a műsort, viszont készülnek a gyerekkel érkezőkre is. Többek között azzal, hogy az egyik nap, a szombat, az úgynevezett ifjúsági nap, a vasárnap pedig minden évben a családi nap, amikör több a gyerekeknek szóló program.

  Ez a fesztivál viszont tényleg bent van a város közepénForrás: Maanrock/Facebook

  Maga a fesztivál a városban kapott helyet, a nagyszínpad Grote Markt-on, míg egy kisebb helyszín az IJzerenleen-en található.

  Caloundra Music Festival

  Queensland, Ausztrália, október 4-7.
  Egy kis képzavar van ugyan a dátum körül, de ha tágan értelmezzük a témát, akkor a Caloundra is nyári fesztivál, mivel Ausztráliában épp akkor kezd nyáriasra fordulni az idő, amikor Európa környékén épp előkerül az őszi/téli kollekció.

  Az ausztrál feszt igazi laza és vagány esemény a tengerparton, ahol a gyerekeket a Funky Forest várja egy csomó játékkal, sporttal és felfedeznivalóval, a felnőttek meg egy rakás koncert közül válogathatnak. A természetvédelem és a mozgás külön hangsúlyt kap, például ingyen tudnak bringát kölcsönözni a fesztiválra érkezők.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!