A legmókásabb világtérképet készítették el Ausztráliában

  Igazán derűs hangulatot ígér az a világtérkép, melyet egy ausztrál bank adott ki: a honlapjukon található térképhez foghatót még biztosan nem láttak az utazni vágyó ügyfelek.

  Az ötletgazdák úgy vélték, hogy az országnevek jelentésével olyan információkhoz juthatunk az adott ország kultúrájáról, amit eddig biztosan nem tudtunk – írja a Lonely Planet News. A térkép általában arról mesél, kik voltak az adott ország első lakói, és így teljesen új megvilágításba helyezi, amit arról a helyről tudtunk. Az egyes térképrészek kinagyíthatóak, és hosszú időre kellemes időtöltést nyújtanak az utazás rajongóinak.

  Találós kérdés: melyik országban élnek "magas emberek"?Forrás: Travelo

  Kiderül például, hogy Ázsia legmenőbb országneve Bhután, azaz a "Mennydörgő sárkány földje", Dél-Amerikában pedig inkább a gyarmatosítás időszakára vezethetők vissza az országnevek: Costa Rica jelentése "Gazdag föld". Az egyes esetekben teljesen meglepő elnevezések miatt a térkép iránt óriási az érdeklődés. 

  Ha van kedve böngészni, itt teheti meg, de vigyázat! Biztos, hogy nem szabadul egykönnyen a térkép vonzereje alól.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!