A Glastonbury Fesztivál is nemet mond a műanyagra

Mivel a bolygónak gyakorlatilag már nincs olyan pontja, amelyik ne lenne műanyaggal szennyezett, ezért egyre több kezdeményezés indul világszerte, amelyik próbálja megállítani ezt a folyamatot. Most már Glastonbury Fesztivál is beszáll a buliba.

A világ egyik legnagyobb zenei fesztiváljának szervezői úgy döntöttek, hogy idén már nemet mondanak a műanyagra, azaz nem forgalmaznak egyetlen PET-palackos üdítőt vagy vizet sem, írja a hvg.hu. A Glastonbury Fesztivál Facebook oldalán azt is leírták, hogy csak 2017-ben több mint egymillió műanyag palackot használtak fel az esemény látogatói.

A sok ember, sok szemetet, illetve műanyag palackot is jelentForrás: Hans/Pixabay

Mivel ez riasztóan nagy mennyiség, ezért úgy döntöttek, hogy a teljes fesztiválra kiterjesztik az intézkedést, ugyanakkor azt nem tiltják meg, hogy valaki a saját palackját bevigye magával. Ennek ellenére remélik, hogy a kezdeményezésre sokan felfigyelnek majd az érkezők közül, és lecserélik az egyszer használatos flakonokat. A fesztivál területén ezért ingyenes vizes automatákat helyeznek el, a bulizók között pedig többször használatos palackokat osztogatnak majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek