Fesztiválkavalkád Szegeden

Legyen tavasz vagy nyár, ősz vagy tél Szegeden mindig találunk olyan programot, élményt, amit az egész család élvezhet.

Május 17-től 26-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. A XXV. Szegedi Borfesztiválnak otthont adó Széchenyi téren és a Klauzál téri Gasztroudvarban finom borok és ételek, a Dóm téren pedig látványos koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást. Méltóbban nem is köszönthetnénk a nyarat, mint a Deja Vu fesztivállal. Június 7. és 10. között ismert külföldi és hazai sztárfellépők szórakoztatják a vendégeket, érkezik a Partfürdő színpadára többek között az Eiffel 65, Sylver és a 2 Unlimited.  

Fesztiválkavalkád SzegedenForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Június 21-én kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok, melyen többek között a következő előadásokkal várják az érdeklődőket: Hullámzó világ, We Will Rock You, Szerelmes Shakespeare, Aida, Titanic, Don Juan. 

Június 21-től kezdődnek a Szegedi Szabadtéri Játékok, többek között a Szerelmes Shakespeare előadássalForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Szőreg minden év júniusában háromnapos programsorozattal ünnepli híres virágait, a rózsákat. Június 21. és 23. között a Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei. Augusztus elején, a kivételes atmoszférájú helyen, a Városháza udvarán, megrendezett Muzsikáló Udvar programsorozat koncertjei, többféle zenei stílusban igényes nyári szórakozást nyújtanak a közönség számára.

A Városháza atmoszférikus udvarán is lesznek koncertekForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Augusztus 2-10 között Szeged ad otthont a THEALTER Nemzetközi Színházi Fesztiválnak. Határon túli és hazai színházi alkotók mutatják be évről évre darabjaikat. A szegediek méltóképpen emlékeznek meg az államalapításról és Magyarország születésnapjáról, méghozzá a négy napig tartó RakpartFeszttel, avagy a Kézműves Sörünneppel. Augusztus 16. és 20. között benépesül a Huszár-Mátyás rakpart Magyarország legjobb sörfőzőivel és streetfood-jaival, a nagyszínpadon pedig ismert előadók szórakoztatják majd a látogatókat. 

Magyarország születésnapján a RakpartFeszten ehetnek és ihatnak az odalátogatókForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Idén nyáron a legkiemelkedőbb kajakosoknak és kenusoknak Magyarországon szurkolhatunk a Szegeden, az NKM Olimpiai Kvalifikációs Kajak-Kenu Világbajnokságon. A 2019. augusztus 21. és 25. között a Maty-éren megrendezésre kerülő világbajnokságon a várakozások szerint 100 ország legjobbjai vesznek részt, hozzávetőlegesen 1600 versenyző, köztük 50 magyar indulóval.

Szeged városa rengeteg programmal várjaForrás: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.

Augusztus utolsó hétvégéjén a SZIN zenei fesztivál sorakoztat fel számtalan hazai és külföldi együttest a szegedi Partfürdőn. Majd szeptember 6-8-án a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválnak ad otthont Szeged, idén 24. alkalommal.

További információ: www.szegedtourism.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek