Buboréksátrakból nézheti a csillagokat Ausztráliában

Ausztráliában akad egy-két szokatlan glamping élmény, de egyik sem olyan váratlan, mint a Bubbletent, azaz buboréksátoros szállás, mely Új-Dél Wales Capertee völgyében vár a látogatókra.

Itt három teljesen átlátszó, a teniszpályák téli borításaként megszokott módon, levegővel felfújt buboréksátorban lehet aludni – írja a CNN. A három sátor csillagjegyekről kapta a nevét: Leo (Oroszlán), Cancer (Rák) és Virgo (Szűz).

Buboréksátor a Capertee völgybenForrás: Facebook

A fényszennyezettség itt gyakorlatilag nulla, úgyhogy a látogatót semmi sem készítheti fel arra a látványra, ami az éjszaka leple alatt vár rá. Napnyugta után először csak a Mars és Jupiter látszódnak, utána viszont mintha kiborult volna egy gyöngyökkel teli tál, úgy fedik be az eget a csillagok.

A sátrakból az egyetlen, ember alkotta fényforrás a távoli országúton ritkán elhaladó autók fénycsóvája. A csillagleshez pedig ki sem kell szállni az ágyból.

Az ötlet két harmincas éveiben járó színész fejéből pattant ki, amikor Új-Zélandon jártak, egy olyan helyen, melyet a világ legjobb csillagles-helyszíneként tartanak számon: ez a Déli-szigeten található Tekapo tó környéke.

Buboréksátor a Capertee-völgybenForrás: Facebook

Az ausztrál buboréksátrak pontos helyszínéről csak azután adnak tájékoztatást, hogy a vendég az előleget kifizette, annyi azonban bizonyos, hogy nagyjából kétszáz kilométerre találhatók Sydney-től. A Capertee-völgy a világ második legnagyobb kanyonja, ahol többmillió éves homokkősziklák omlanak a mélybe. A völgyet ráadásul a világ ötven legjobb madármegfigyelési helyszíneként is számon tartják. Egy biztos: reggelente szivárványlóri papagájok kórusa ébreszti a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek