Ez a dunai félsziget az újvidékiek kedvenc kirándulóhelye

  Nagy zöld övezet, kávézók és Duna-parti sétány várja a látogatókat az újvidékiek kedvenc kirándulóhelyén, a Horgász-szigeten. A természetvédelem alatt álló félszigetecskét 2010-ben idegenforgalmi központtá alakították – írja a vajdasági Pannon RTV.

   

  Horgászok a Duna folyónForrás: Shutterstock / Készítette: Nenad Nedomacki

  A környék egyik legnagyobb zöld övezetének természetközelsége naponta több száz látogatót vonz a Duna-partra. Az újvidékiek mellett a környező településekről és külföldről is sokan látogatnak el ide, hiszen piknikezni, sétálni, sütögetni és főzni is lehet, de baráti társasággal, egy pokrócra letelepedve ideális társalgóhely is. 

  A turisták a horgászcsónakokat és a változatos horgászfelszereléseket is megnézhetik, ami a gyerekeknek külön élmény lehet. A vízparton akár a helyiekkel is társaloghatnak, hiszen számos idősebb és fiatal társaságnak is ez a törzshelye, ahol lazítanak és kikapcsolódnak.

  A Horgász-sziget meglátogatása után akár Péterváradra is elmehetünk, és tehetünk egy városnézést a központi téren. A látványosságokról bővebb információkat a nemrég megnyílt Információs Központban kérhetünk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!