Akadálypályákkal felszerelt, új kutyaparkokat építenek a Vajdaságban

A vajdasági szecessziós városban, Szabadkán egyre több turista fordul meg, akiket leginkább a felújított Zsinagóga és a hamarosan megújuló Városháza vonz. Az új szelfi hellyel gazdagodó Palicson is rengeteg külföldi és belföldi vendég érkezik. Most azoknak is jó hírünk van, akik kutyákkal látogatják meg a városokat, vagy csak átutazóban megállnának itt egy pihenőre négylábú útitársukkal.

Szabadság és játék vár az állatokra az új kutyaparkokbanForrás: Shutterstock / Készítette: otsphoto

Szabadkán és Palicson összesen hat kutyaparkot építenek ki, ahol vadonatúj, kutyáknak kifejlesztett akadálypályák kapnak helyet. A tervek szerint a kutyabirodalmak tágasak lesznek, legkevesebb hatszáz négyzetméteresek, hogy legyen hely a futkosásra. A parkokban kutya itatók is lesznek.

A tervek szerint olyan bejáratokat alakítanak majd ki, amelyek elősegítik az állatok egymáshoz való alkalmazkodását, hogy minél kevesebb legyen a verekedés, esetleg a szökés. A parkok körbe lesznek kerítve, így bátran szabadon lehet engedni az állatokat, akik biztonságosan fedezhetik fel a számukra kialakított játszóteret. A gazdik új padokon pihenhetnek és társaloghatnak, amíg a kutyáik játszanak. 

A vajdasági városban eddig nem voltak kutyáknak kijelölt terek. A kutyaparkok kiépítése több lépcsőben fog lezajlani, miután biztosítják a pénzeszközöket a városi önkormányzat költségvetéséből - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek