Akadálypályákkal felszerelt, új kutyaparkokat építenek a Vajdaságban

  A vajdasági szecessziós városban, Szabadkán egyre több turista fordul meg, akiket leginkább a felújított Zsinagóga és a hamarosan megújuló Városháza vonz. Az új szelfi hellyel gazdagodó Palicson is rengeteg külföldi és belföldi vendég érkezik. Most azoknak is jó hírünk van, akik kutyákkal látogatják meg a városokat, vagy csak átutazóban megállnának itt egy pihenőre négylábú útitársukkal.

  Szabadság és játék vár az állatokra az új kutyaparkokbanForrás: Shutterstock / Készítette: otsphoto

  Szabadkán és Palicson összesen hat kutyaparkot építenek ki, ahol vadonatúj, kutyáknak kifejlesztett akadálypályák kapnak helyet. A tervek szerint a kutyabirodalmak tágasak lesznek, legkevesebb hatszáz négyzetméteresek, hogy legyen hely a futkosásra. A parkokban kutya itatók is lesznek.

  A tervek szerint olyan bejáratokat alakítanak majd ki, amelyek elősegítik az állatok egymáshoz való alkalmazkodását, hogy minél kevesebb legyen a verekedés, esetleg a szökés. A parkok körbe lesznek kerítve, így bátran szabadon lehet engedni az állatokat, akik biztonságosan fedezhetik fel a számukra kialakított játszóteret. A gazdik új padokon pihenhetnek és társaloghatnak, amíg a kutyáik játszanak. 

  A vajdasági városban eddig nem voltak kutyáknak kijelölt terek. A kutyaparkok kiépítése több lépcsőben fog lezajlani, miután biztosítják a pénzeszközöket a városi önkormányzat költségvetéséből - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!