Újabb siklóernyős bázissal gazdagodott Szerbia

A vajdasági Versec településén bázist alakítottak ki a siklóernyős repülés szerelmeseinek, ugyanis a terület ideális az effajta szárnyaláshoz, mivel a Versec-hegység lábánál fekszik, ahol az év kétszáz napján szeles az időjárás.

Nagy élménynek ígérkezik a verseci siklórepülésForrás: Explore Serbia

Ahhoz, hogy kipróbálják a kalandos sportot, nem szükséges sem képzés, sem fizikai felkészülés, ugyanis tapasztalt pilótával élvezhetik a repülést. Az alapszabályokat persze azért be kell tartani: még mielőtt elrugaszkodnának sportos, réteges öltözékbe kell bújni és alá kell írni egy szerződést, miszerint vállalják a repülés feltételeit - írja a szerb Turistički Svet magazin.

Az oktató természetesen felkészíti az utasát a repülésre, elmondja mire kell figyelni és azt is, hogy hogyan működik egy ilyen ernyő irányítása. A repülés 15-20 percig tart az időjárási viszonyoktól függően. Ez idő alatt megcsodálhatják a települést felülnézetből és a környék lankáit is, amelyek egyedi panorámát nyújtanak a magasból.

A siklóernyős repülést az Explore Serbia egyesület terjesztette ki Versecre, akik az effajta kalandokkal egész Szerbiát és a balkáni régiót népszerűsítik. Szabadkán, a Kopaonikon vagy Zlatiborban már egy jó ideje élvezhetik a turisták a repülést, de jelen van a csapat Montenegróban is. Az egyesület programjai az olyan kedvelt üdülővárosokban is elérhetőek, mint Budva és Herceg Novi. De a siklórepülésen kívül hegyi túrákat, sziklamászást és vadvízi evezést is szerveznek a régióban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek