Újabb siklóernyős bázissal gazdagodott Szerbia

  A vajdasági Versec településén bázist alakítottak ki a siklóernyős repülés szerelmeseinek, ugyanis a terület ideális az effajta szárnyaláshoz, mivel a Versec-hegység lábánál fekszik, ahol az év kétszáz napján szeles az időjárás.

  Nagy élménynek ígérkezik a verseci siklórepülésForrás: Explore Serbia

  Ahhoz, hogy kipróbálják a kalandos sportot, nem szükséges sem képzés, sem fizikai felkészülés, ugyanis tapasztalt pilótával élvezhetik a repülést. Az alapszabályokat persze azért be kell tartani: még mielőtt elrugaszkodnának sportos, réteges öltözékbe kell bújni és alá kell írni egy szerződést, miszerint vállalják a repülés feltételeit - írja a szerb Turistički Svet magazin.

  Az oktató természetesen felkészíti az utasát a repülésre, elmondja mire kell figyelni és azt is, hogy hogyan működik egy ilyen ernyő irányítása. A repülés 15-20 percig tart az időjárási viszonyoktól függően. Ez idő alatt megcsodálhatják a települést felülnézetből és a környék lankáit is, amelyek egyedi panorámát nyújtanak a magasból.

  A siklóernyős repülést az Explore Serbia egyesület terjesztette ki Versecre, akik az effajta kalandokkal egész Szerbiát és a balkáni régiót népszerűsítik. Szabadkán, a Kopaonikon vagy Zlatiborban már egy jó ideje élvezhetik a turisták a repülést, de jelen van a csapat Montenegróban is. Az egyesület programjai az olyan kedvelt üdülővárosokban is elérhetőek, mint Budva és Herceg Novi. De a siklórepülésen kívül hegyi túrákat, sziklamászást és vadvízi evezést is szerveznek a régióban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!