Önök szerint, hol építik a világ legmagasabb óriáskerekét?

  A dubai építtető holdingcég, a Meraas csütörtökön jelentette be, hogy az Ain Dubai névre keresztelt óriáskereket a 2020-as dubaji Expo ünnepségének megnyitójára állítják fel. A 250 méteres magasságával a szerkezet több mint kétszer lesz magasabb Dubaj legelső óriáskerekénél. Mikor az Ain Dubai elkészül, a világ legmagasabb óriáskereke lesz, és 250 méterrel emelkedik majd ki a mesterséges Bluewaters-szigetből, ahonnan Dubaj teljes látképe megcsodálható.

  Forrás: DTCM

  Az Ain Dubai számokban:

  ♦ Összesen 5 tonnát nyomnak az állandó küllőkábelek, melyek a kereket a helyén tartják
  ♦ egy-egy állandó küllője hosszabb, mint egy profi focipálya (~105 méter)
  ♦ ha egymás után lefektetnénk, összesen 2400 km-t adna ki a huzalköteg hossza, amelyet a küllőkábelekhez használtak. Ez egyébként a Dubaj–Kairó távolságnak felel meg.
  ♦ A kerék súlya 16 darab Airbus A380-as gép súlyával egyezik meg.
  ♦ A világ második legmagasabb óriáskereke, a High Roller 167 méter magas, Las Vegasban található. Ezt követi 135 méteres magasságával a London Eye az Egyesült Királyságban.
  ♦ a szerkezetet alátámasztó, kereket tartó lábak hossza 126 méter
  ♦ 25 százalékkal több acélt használtak fel az Ain Dubai felépítéséhez, mint amennyi vasból az Eiffel-torony készült – ez 9 000 tonna acélt jelent

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!