Újabb Miyawaki-erdőt telepítettek Budapesten

Az első úgynevezett Miyawaki-erdő a Tabánban ültette el a Főkert még 2021 júniusában. Nemrég a II. kerületi Zsigmond téren telepítettek fákat a japán botanikus és ökológus, Miyawaki Akira módszerével, derül ki a Budapest Városháza Facebook-oldaláról.

Miyawaki-erdőForrás: FŐKERT/Facebook

A 13 m²-es területre összesen 52 db erdészeti csemete került. Kissé zsúfoltnak hangzik, de pont ez a Miyawaki-erdő lényege. A kis területen sűrűn ültetett őshonos fák és cserjék a fényért és a tápanyagokért való versengésben megpróbálják egymást túlnőni, így a minierdő gyorsan növekszik, és pár év alatt egy beállt, biodiverz városi erdőt kapunk.

A növényeket olyan fajok közül választották ki, amelyek akkor élnének a területen, ha nem lenne itt emberi behatás, Ültettek például mezei juhart (Acer campestre), virágos kőrist (Fraxinus ornus), vadalmát (Malus sylvestris), vénic szilt (Ulmus laevis), közönséges fagyalt (Ligustrum vulgare) és csíkos kecskerágót (Euonymus europaeus) is.

Budapesten már több helyen, a Tabánon kívül az Andor utcában és a Boráros téren is találunk ilyen minierdőt, és most már a Zsigmond tér is szerepelhet a felsorolásban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek