Több százezer Lego-kockából épített oroszlánt helyeztek el a Clark Ádám téren

Mi is beszámoltunk róla, hogy október 18-án megkezdődött az oroszlánszobrok visszaköltöztetése a Lánchíd budai oldalára, melyek viszont csak később válnak láthatóvá a nagyközönség számára, mert azok az építkezés miatt továbbra is elzárt területen találhatók. Addig is a híd őreinek feladatát a Clark Ádám téren "tanyázó", több mint 850 ezer kocka felhasználásával megépült Lego-oroszlán segíti.

Lego-kockákból épített oroszlán a Lánchíd pesti hídfőjénélForrás: MTI/Lakatos Péter

A kőoroszlánok 1:1 méretarányban készült új társa rendkívül részletgazdag, úgy néz ki, mint az eredetiek. A 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas Lego-szobor súlya 2,8 tonna. A nem mindennapi oroszlánt Dóczy Balázs hivatalos Lego-építőmester modellezte és tervezte, és 560 óra alatt építették meg Budapesten, a munkában nyolcvanan vettek részt. Dóczy Balázs egyébként a világ 27 hivatalos Lego-építőmesterének egyike, akinek nevéhez már több, kockákból megépített magyarországi nevezetesség és épület kapcsolódik, többi között a Lánchíd vagy a Zeneakadémia makettje. A most elkészült Lego-oroszlán az eddigi legnagyobb alkotása.

A Lego-oroszlánt november végéig lehet megtekinteniForrás: MTI/Lakatos Péter

Az eredeti szobrok visszaköltöztek gránittalapzatukra, ahova ezután sem lehet majd felmászni, így megérinteni sem lehet őket a jövőben. A Lego-kockákból megépített oroszlánhoz viszont közel juthatnak az érdeklődők, és megtekinthetnek minden apró részletet. A Clark Ádám téren őrködő Lego-oroszlán várhatóan 2022. november végéig várja a kicsiket és nagyokat, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek