Reformkort idéző, egyedi játszótér nyitott újra a 12. kerületben

A teljesen megújult Reformkori Széchenyi játszóteret október 25-én adták át a 12. kerületben, a Hollósy Simon utcában. Egyedisége a fából, kézműves munkával készített játékok, és a reformkort megidéző környezet, híddal, fogaskerekűvel és gőzhajóval.

A Hollósy Simon utcai játszótér az avatás napjánForrás: MTI/Illyés Tibor

Az átadón elhangzott, hogy a játszótér egy olyan korszakot idéz meg, amely a mai napig iránymutató. Hazánk ekkor, a reformkor idején lett igazából a polgári Európa egyik fontos országa. A helyszín a Tér_Köz városrehabilitációs pályázati programon belül, a Hegyvidék főutcája projekt részeként újult meg.

A Hegyvidék főutcája elnevezésű program célja a Böszörményi úton és annak közvetlen környezetében az építészeti, kulturális értékek fejlesztése. A mostani átalakításba bevonták a környékbeli lakókat is,  véleményeik, észrevételeik alapján alakították ki a játszóteret - írták az MTI hírében.

A több mint kétezer négyzetméteres játszótéren teljesen megújult a burkolat, megszüntették a betonlapokat, lépcsőket és a macskakőborítást. Tizennégy egyedi tervezésű játék kapott helyet, kialakítottak egy csúszdás mászókát, egy gumiburkolatú pályát a lábbal hajtós kismotorozáshoz, valamint pingpongasztal is várja a nagyobbakat.

A Kisfaludy gőzhajó is kalandosForrás: MTI/Illyés Tibor

A játszótéren megújult a zöldfelület, és nyolc fát, valamint körülbelül 3500 cserjét ültettek. A felnőtteket külön pihenőtér várja, illemhelyet és ivókutat telepítettek, valamint korszerűsítették a közvilágítást is.
A gyerekek a fejlesztésnek köszönhetően játszhatnak a számukra kialakított reformkori Lánchídon, a fogaskerekűn és a Kisfaludy gőzhajón is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek